NOVI MAINSTREAM

Zašto žene lude za oralnim seksom

14.10.2011 u 09:41

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme žene sve češće priznaju da vole oralni seks. Ova priznanja, koja su itekako korisna za njihove partnere, podupiru i nova istraživanja koja kažu da je nekim ženama oralna stimulacija bolja od bilo kojih drugih seksualnih užitaka

Nedavna istraživanja potvrdila su čak i da seksualno aktivne tinejdžerice kažu da više vole oralni seks od klasičnog. Mlade djevojke i muškarci sve se ranije upuštaju u seksualne odnose pa brzo stiču nova iskustva, a samim time brzo znaju u čemu najviše uživaju.

Znanstvenica Brea Malacad sa sveučilišta u Alabami radila je na studiji o seksualnim navikama mladih u dobi od 18 do 25 godina. Većina djevojaka rekla je da su uživale u oralnom seksu, a isto zadovoljstvo rado su priuštile i partneru jer su se zbog toga osjećale moćnije.

Koji tip žena voli oralni seks?

Žene vole oralni seks jer lakše dostižu orgazam

Prema istraživanjima, oralni seks vole žene koje nemaju problema sa samopouzdanjem i ne libe se uzeti ono što vole. Druge su, pak, studije potvrdile da žene više uživaju u seksu kada se ne srame svojih intimnih dijelova tijela i požudnih misli. Suprotno tome, one žene koje imaju negativno mišljenje o svojim genitalijama, ne uživaju u oralnom seksu. Također, one žene koje su otvorenije prema novim seksualnim iskustvima i svjesnije svog tijela i uma, ranije stiču iskustva u oralnom seksu i imaju više partnera.

A zašto žene vole oralni seks?

Žene vole oralni seks jer lakše dostižu orgazam, tvrdi seksolog Romy Wilde i dodaje da oko 70 posto žena ne doživi orgazam ako uz penetraciju nema stimulacije klitorisa usnama, jezikom, prstima ili nekim seksualnim pomagalima.

Kaže da se većina seksologa slaže oko mišljenja da je klitoris glavni izvor ženinog zadovoljstva, stoga partneri ne mogu pogriješiti ako stimuliraju klitoris tijekom cijelog odnosa. Razgovorom mogu saznati kakvu stimulaciju partnerica najviše voli i zajedno će imati puno bolji i bogatiji seksualni život.

Dajte joj vremena da dođe do vrhunca

Oralni seks žene vole i zato jer brže dolaze do vrhunca. Da bi dostigle orgazam, potrebna im je neprekinuta stimulacija, a to znači da partner ne smije žuriti i treba joj dati vremena. Muškarci često ne znaju da je ženi potrebno više vremena, posebno ako je uspoređuju sa svojom brzinom postizanja orgazma.