PUT DO UŽITKA

Imaju li i muškarci G-točku?

08.07.2011 u 09:16

Bionic
Reading

Mnogi će se složiti da seks nije potpun bez doživljavanja orgazma oba partnera. Naveliko se piše o ženskoj G-točki, provode se brojna istraživanja, no evolucija se opako poigrala s nama jer u većini slučajeva ni ne znamo gdje se erogene zone točno nalaze. A sada se postavlja i pitanje imaju li i muškarci G-točku?

Kada se radi o ženama, centar orgazma smatra se klitoris. No činjenica je da ga veliki broj žena traži na sasvim pogrešnom mjestu. Za klitoris se nerijetko smatra kako je smješten samo unutar vagine, a isto se događa i s G-točkom koja se nalazi uz sam rub stidne kosti. Pa se tako nerijetko događa da za vrijeme seksualnog odnosa muškarci potpuno zaobiđu ova dva važna mjesta

Upustite se u seksi eksperimente i začinite ljubavni život

Kod muškaraca važna točka je prostata, poznata kao P-točka, vrlo osjetljiv organ nalik ženskoj G-točki, a može ga se dosegnuti samo kroz anus. Iako je funkcija prostate proizvodnja ejakulativne tekućine, ona je izvor seksualnog užitka za mnoge muškarce jer se nalazi na živčanim putovima između mozga i penisa. Isto kao i kod stimulacije G-točke kod žena, stimulacija P-točke potiče jači orgazam.

Zašto stimulirati prostatu?

Mnogi muškarci orgazam mogu doživjeti za vrijeme simulacije P-točke. A kada je prostata simulirana u isto vrijeme kao i penis, osjećaj je dvostruko snažniji. Dodirivanje prostate i penisa u isto vrijeme simulira dva kraja penisa, što pruža intenzivan osjećaj užitka. Štoviše, anus je sam po sebi erogena zona jer je analna šupljina bogata osjetljivim živčanim završecima.

Ipak, baš kao i što neke žene stimulacija G-točke ne dovodi do stanja ekstaze, tako su i neki muškarci imuni na stimulaciju P-točke. U svakome slučaju, vruće igrice ispod plahte kao stvorene su za eksperimentiranje, a brojni partneri često ostanu iznenađeni novim otkrićima.

Eksperimentiranje u spavaćoj sobi može doista začiniti vaš seksualni život, posebice ako osjećate da ste upali u kolotečinu. Osim otkrivanja novih erogenih zona, u obzir možete uzeti i seksualne igračke poput vibratora

Za koje god se seksualne aktivnosti odvažili, imajte na umu da je zadovoljstvo pojačano ako je više od jednog područja tijela stimulirano istovremeno. Razigrano eksperimentiranje u većini slučajeva donosi pozitivne povratne informacije, a pred vješto izvedenom stimulacijom P-točke mnogi muškarci neće moći ostati ravnodušni.