TAJNE ŽENSKE ANATOMIJE

Poznajete li seksualnu geografiju žena?

06.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kada je riječ o zadovoljavanju žena, čak i osnovna znanja seksualne geografije mogu zajamčiti pozitivnu ocjenu, a svako dodatno znanje vodi vas do odlikaša s pohvalnicom. Svaki bi muškarac trebao imati 'klitoris kompas' i poznavati tajne ženske anatomije

Klitoris je, kako tvrdi knjiga 'Dobri u krevetu', puno više od ljubavnog dugmeta. Taj je dio ženske anatomije sofisticirana mreža uzbuđenja koji ima više vrućih točaka od vulkana pred erupcijom, piše Ian Kerner, američki seksualni terapeut i autor bestselera 'She Comes First' i 'Love in the Time of Colic'.

Dakle, prestanite razmišljati o klitorisu kao o malom čekiću, i pokušajte o njemu razmišljati kao o kompleksnoj mreži, auli užitka, kupoli strasti, srcu ženske seksualnosti. S više od 8.000 živčanih vlakana, klitoris ih ima više od bilo kojeg drugog dijela ljudskog tijela i u interakciji je sa 15.000 živčanih vlakana na cijelom području zdjelice.

'Živci su poput ptica ili vukova:
kad se jedno od njih počne glasati cijelo susjedstvo se uzbuni', opisuje autorica Natalie Angier klitoralnu mrežu.

Slatko putovanje do užitka

Vodimo vas u obilazak južnih vrućih točaka žena: od sjevernog crvenkastog dugmeta na vrhu (koji je ljubavno dugme), do zapadnih i istočnih granica labije (unutrašnjih usmina) do najjužnije regije perineuma (glatko prostranstvo kože ispod ulaza u rodnicu) i anusa. Sve te destinacije zaslužuju poseban tretman.

Kao grčki stup, klitoris ima tri komponente - glavu, osovinu i baza s nekim vidljivi dijelovima na površini vulve i drugim nevidljivim dijelovima unutar vaginalnog područja. Identificirano je čak 18 dijelova strukture klitorisa.

Neki od najnovijih istraživanja, čak sugeriraju kako famozna G-točka nije ništa više od skrivenih korijena klitorisa. Smještena na vrhu vaginalni stropa, s promjerom veličine sitne kovanice, i zapravo ga se može osjetiti kad nabubri tijekom seksualnog uzbuđenja.
G-točka reagira na stimulaciju čvršće nego klitoris, no njegova će stimulacija vrlo vjerojatno povećati ili produbiti zadovoljstvo koje proizvodi klitoris. To znači da su najjači orgazmi oni koji kombiniraju stimuliranje klitorisa i G-točke.
Ne dajte da vas zbune sve ove različite ceste do orgazma.

Otkrije novi svijet

'Srećom, klitoris je posvuda gdje želite biti. iako je izuzetno osjetljiv, klitoris zahtijeva pouzdanost, poštovanje i uvažavanje ili neće reagirati. Tretirajte ga dobrotom, velikodušnošću i strpljenjem, i bit ćete nagrađeni. Prije svega, imajte na umu da svaki klitoris ima drukčiju osobnost', piše dr. Emily Nagoski u svojoj knjizi 'Vodič do ženskog orgazma'.

'Što funkcionira s jednim, ne mora nužno funkcionirati s drugim. Neki vole šiljate jezike, neki mek i ravan jezik, neki vole izravan i intenzivan pokret, drugi nježnije i perifernije milovanje. Ali, svaki se želi zagrijati', piše dr. Nagoski.

Kao što je Kristofor Kolumbo plovio naprijed, istraživanje ženske seksualne anatomije će vas dovesti do otkrića cijeli novog svijeta. Znajte da je svako putovanje jedinstveno i uživajte u njemu.