Ljubav i seks AH, TI MUŠKARCI

Vole li nas zaista ako stalno krše obećanja?

  • Autor: tportal.hr
  • 12.8.2011 8:32:17
  • 12.8.2011 8:00:00

Dečko vam je obećao pomoći oko bojanja zida u kuhinji, ali se kava s prijateljem odužila. Zatim se dva dana nije uopće javljao s planinarenja iako je obećao da će vam poželjeti laku noć? Što se to događa i zašto se tako ponaša ako vas inače jednostavno obožava? Nova istraživanja pokazala su da je ljubav glavni krivac za kršenje obećanja

Psihologinje Lara Kammrath i Johanna Peetz u istraživanju su došle do zaključka da se muškarci u blizini voljenih osoba osjećaju opušteno toliko da daju obećanja koja možda neće moći ispuniti.

'Dok razgovara s vama i obećava da će nešto učiniti, on to stvarno i misli jer ga osjećaji ponesu i u tom trenutku spreman je na sve', kaže kolumnist New York Timesa David Brooks koji se osvrnuo na ovo istraživanje. Nadalje, brani muškarce pišući da je nažalost teško održati obećanja dana u trenutku zanosa.

No, kako sve ipak ne bi išlo snažnim polovicama na ruku, kolumnistica Maura Kelly za Msn.com zaključila je da određenu ulogu u držanju obećanja ima i savjest.

'Studija pokazuje da je u trenutku obećanja presudan ljubavni zanos i točno je da on određuje težinu obećanog jer se tada osjećate darežljivo i sve biste napravili za voljenu osobu. Ali kad se radi o izvršenju obećanog, osjećaji nemaju puno veze s tim', piše Maura Kelly.

Stoga kaže da su savjesniji muškarci skloniji održati obećano, a oni koji su inače zaboravni i traljavi ne trebaju vas iznenaditi ako nisu ispunili što su rekli napraviti.

Unutar ovog zaključka postoje i dvije podjele. Neka obećanja ili prijedloge možete ispuniti odmah, poput romantične večere ili opuštajuće kupke za ljepšu polovicu. Druge je teže ispuniti jer muškarci u afektu kažu nešto što ne mogu ispuniti poslije.

Nakon ovih rezultata, poručuje Maura Kelly, ispada da su male, spontane stvari koje vam dragi priušti puno veći dokaz ljubavi od velikih iznenađenja koje vam priprema i obećava unaprijed, pa ih slobodno cijenite malo više.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više