OD ISTRE DO DUBROVNIKA

Najljepši wellness hoteli

10.06.2011 u 07:50

Bionic
Reading

Potpuno opuštanje i oslobađanje od stresa postali su trend u hotelskoj ponudi, no samo se nekoliko wellness centara može pohvaliti da svojim gostima nudi vrhunsku opremljenost i uređenost zbog kojih je Hrvatska prepoznata kao jedna od najpoželjnijih novih wellness destinacija u Europi

U wellness se proteklih godina ulagalo više nego u bilo koji drugi dio hotelske ponude, a neki su hoteli s pravom stekli naziv oaza za opuštanje kojima je cilj oživjeti i preporoditi duh i tijelo.

Istra

Wellness utemeljen na blagodatima mediteranskog bilja

Jedan od najvećih i najbolje opremljenih wellness centara u Hrvatskoj nalazi se na otoku Sveti Andrija, udaljenom desetak minuta vožnje brodom od Rovinja. Wellness centar hotela Istra, s više od 1.350 četvornih metara zatvorenog dijela, osmišljen je na temu Mediterana i nudi odmor u autentičnom mediteranskom vrtu. Ideja wellness otoka temelji se na blagodatima mediteranskog bilja, supstanci mora i blage rovinjske mikroklime.

U tom je gradu i wellness Monte Mulini, mjesto nešto intimnijeg karaktera, čija ponuda ekskluzivnih usluga i proizvoda promiče ideju o životu u skladu s prirodom i temelji se na prirodnim materijalima - drvetu, kamenu, vodi i zlatu. Tri etaže imaju više od 1000 metara četvornih, a tematski su podijeljene u zone beauty, zen spa i active, koje utjelovljuju umijeće zdravog življenja zasnovanog na pokretu, vodi i dobrom osjećaju.

Ponuda wellnessa bogata je i u Umagu, gdje ustraju na filozofiji kvalitetnog načina življenja, koja uključuje poseban bife kutak sa zdravim namirnicama, pogled na pučinu i miris svježine. Iako je manji od rovinjskih, hotel Sol Umag nudi atraktivni whirlpool, tematske saune i beauty masaže u otmjenom, opuštajućem wellness centru Istrian Relax Village, nagrađivanom i zbog autohtonog izgleda.

Kvarner

U Monte Mulini nude i zlatni tretman

U Opatiji, gdje tradicija lječilišnog turizma potječe još iz 19. stoljeća, u hotelu Liburnia Riviera prepoznali su magnetsku privlačnost spa centra Five Elements Ambasador, tematski posvećenog vodi. Luksuzni wellness sadržaji prostiru se na površini od 1.300 četvornih metara, što hotel Ambasador s pet zvjezdica čini konkurentnim i izvan sezone. Jedna je od posebnosti wellness centra rasul - parna kupelj za ljekovite tretmane nastala na korijenima egipatske tradicije higijene tijela i duha.

Najveći na tom području, ali i u cijeloj Hrvatskoj je Novi Vinodolski spa hotels & resort s više od 10.000 metara kvadratnih unutrašnjeg i 4.000 kvadrata vanjskog prostora. Nudi se mnoštvo jedinstvenih masaža, tretmana i programa, a ponudu upotpunjuju i Poliklinika za estetsku kirurgiju, dentalne usluge i sistematske preglede.

Dalmacija

Hotel Le Meridien Lav u Splitu osvojio je priznanje World Travel Awards kao vodeći hrvatski spa hotel. Diocletian spa nazvan je po rimskom caru koji je imao raskošne kupelji, a na njegovoj je tradiciji stvorena jedinstvena kombinacija starih rimskih običaja i ekskluzivnih tretmana. U wellnessu na 3.000 četvornih metara su unutarnji i vanjski grijani bazen, saune, parne kupelji, zone za relaksaciju, whirlpool, aroma grotto, sobe za meditaciju i masažu te vodeni krevet i teretana.

Inspiriran autentičnošću otoka Hvara, neograničenom količinom sunca, prekrasnim krajolicima, mirisnim biljem, kristalno čistim morem i ljekovitim morskim zrakom, otvoren je Sensori spa u hotelu Adriana na Hvaru. Ovdje predstavljaju holistički wellness i iskustva pomoću kojih ćete živjeti zdravije, izgledati bolje i jednostavno se osjećati obnovljeno. Program usluga objedinjuje ljekovita svojstva bilja iz lokalnog okoliša s tradicionalnim terapeutskim učincima masaže, pokreta, hidroterapije i estetske njege.

Dubrovnik

U novijem hotelu Rixos Libertas otvoren je Rixos Royal Spa, površine 2.200 četvornih metara, koncipiran i uređen u stilu Dalekog istoka. Organiziran na dva kata, wellness ima bogatu ponudu beauty centra, nudi vodene tretmane, a tu je i prostor s više različitih sauna, kupelji i tuševa te fitnes centar.

Poznati wellness centri nalaze se i u dubrovačkim hotelima Uvala, President, Palace, Excelsior, Grand Villa Argentina, te u Radisson Blu Ressort & Spa u Vrtovima sunca u obližnjem Orašcu.

Treba izdvojiti i wellness centar Energy Clinic u hotelu Croatia u Cavtatu čija je specifičnost 20 vrsta masaža, uključujući četveroručne i šesteroručne masaže, shiatsu i tajlandsku masažu.

Na Babinom kuku nalazi se Ragusa Spa wellness centar u Valamar Lacroma Resortu koji na 940 četvornih metara nudi bogate sadržaje kao što su prostorije za opuštanje, saune, kupelji, wellness bar te otvorene i zatvorene bazene okružene mediteranskim raslinjem. Prostorije za fitnes, aerobik i jogu te velik izbor sportova u neposrednoj blizini hotela održat će u formi sve koji su željni aktivnog odmora. Ovom prilikom tportal.hr vam daruje odmor u Dubrovniku!