A TEK CIJENA...

Slavna modna kuća dizajnirala neviđeno luksuzne stanove

10.02.2017 u 12:15

  • +4

Fendi luksuzni apartmani

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Slavna talijanska modna kuća Fendi nakratko je dizajniranje odjeće zamijenila osmišljavanjem luksuznih stanova, a kao što se može pretpostaviti, radi se o jedinstvenom kompleksu koji će obožavati oni dubljeg džepa

Takozvani Fendijev dvorac izgrađen je u potpunosti od stakla, a gradnja je koštala vrtoglavih 20 milijuna eura. Nalazi se u kalifornijskom Surfsideu pa će možda pokoji stan biti novi dom slavnih holivudskih zvijezda.

Za dizajn luksuznog i neobičnog kompleksa zaslužan je slavni Fendi u suradnji s kompanijom Fanny Haim & Associates. Osim što su stanovi opremljeni najnovijim tehnološkim dostignućima i kreativnim dizajnom, već je sam eksterijer neobičan jer su staklene površine namjerno savinute pa se na njima još više prelama svjetlost i odaju dojam valova u oceanu.

Na 12 katova zgrade nalazi se 58 stambenih jedinica, s time da su izgrađeni trosobni, četverosobni ili peterosobni stanovi. Prostiru se na od 300 do 650 metara kvadratnih, a imaju i privatna dizala koja ih vode do odvojena prizemlja te osiguravaju potpunu privatnost.

Najveći i najluksuzniji uključuju popularni walk-in ormar, odvojene glavne kupaonice za nju i njega obložene talijanskim mramorom i sanitarije izrađene po mjeri. Fendi je čak dizajnirao kuhinjske ormariće i dodao aparate Gaggenau, dok penthouse stanovi imaju krovne terase s bazenom. Koliko daleko ide luksuz u Fendijevom kalifornijskom dvorcu, dokazuje činjenica da se jedan od bazena pritiskom na gumb pretvara u obični pod po kojem se može hodati i tako dobiti više prostora na terasi za goste, a svi na raspolaganju imaju spa kutak, teretanu, biblioteku, restoran, klub za djecu i kino. Naravno, stanari će na raspolaganju imati ljubazno osoblje koje će se danonoćno brinuti o njihovim potrebama, pa i parkirati automobile ako to sami ne žele. A s obzirom na to da stanovi koštaju od pet do 22 milijuna dolara, sigurno će iskoristiti svaku pogodnost koja se nudi.