Obitelj i dom BRIŽAN DOM ZA SVAKO DIJETE

SOS Dječje selo slavi 60. rođendan

  • Autor: tportal.hr
  • 20.11.2009 12:39:23
  • 20.11.2009 11:41:04

SOS Dječje selo Hrvatska brine se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Ove godine obilježava 60 godina postojanja te ponosno poziva donatore, prijatelje i partnere da se pridruže globalnoj kampanji SOS! Djetinjstvo – Djetinjstvo u opasnosti

Udruga djeluje kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala koji ove godine obilježava šezdesetogodišnjicu postojanja i rada. Godine 1949. Hermann Gmeiner izgradio je prvo SOS Dječje selo u Austriji u gradiću Imstu da bi omogućio napuštenoj i djeci bez roditelja okruženje što bliže obiteljskom. Danas SOS Dječja sela pružaju pomoć djeci bez roditelja i roditeljske skrbi u 132 zemlje svijeta.

SOS Dječje selo Hrvatska brine se za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi u SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci te pet SOS Zajednica mladih (www.sos-dsh.hr).

Kampanja započinje u tjednu kada se slavi i dvadeseta obljetnica UN-ove Konvencije o pravima djeteta usvojene 20. studenog 1989. godine.

Svako dijete trebalo bi imati pravo na sretno djetinjstvo u brižnom domu i obitelji, no u mnogim dijelovima svijeta nije tako. Milijuni djece bez obitelji ili odgovarajuće skrbi svaki dan provode u patnji pa je cilj SOS Dječjeg sela pokazati koliko je za djecu važno da imaju sretno djetinjstvo.

Kampanja SOS! Djetinjstvo širi poruku da udruga i njihovi prijatelji širom svijeta daju sve od sebe da osiguraju bolju budućnost i sretno djetinjstvo za svu djecu. Danas i ubuduće, svuda u svijetu.

SOS Dječje selo je međunarodna nevladina organizacija za društveni razvoj koja je već 60 godina aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece. Aktivnosti koje se provode u 132 zemlje usmjerene su na djecu bez roditeljske skrbi, kao i na djecu iz ugroženih obitelji.

Pridružite se globalnoj kampanji za podizanje svijesti o opasnostima koje prijete sigurnom i sretnom djetinjstvu. Prijavite se već danas i tako izrazite svoju podršku na web stranici http://www.soschildhood.org/hr te pozivom na broj 060 840 840.

Bez ljubavi nema sretnog djetinjstva, a za djecu u posebno osjetljivim situacijama je ljubav koja jača njihovo emocionalno blagostanje još neophodnija.

Pridružite se kampanji te pošaljite virtualni zagrljaj osobi koja vam je mnogo značila u djetinjstvu, kao i zagrljaj vašoj obitelji, kolegama ili prijateljima. Svi ti virtualni zagrljaji proširit će se širom planeta i učiniti svijet ljepšim i brižnijim mjestom... osobito za našu djecu!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više