VESELJE U MOTOVUNU

Sestre Zaninović razveselile klince i otvorile igralište

29.06.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Poznate sportašice, sestre Zaninović svečano su otvorile novo dječje igralište u Motovunu i razveselile mnogobrojne klince koji će od sada imati lijepo mjesto za igru i druženje

Igralište za djecu 'Veli Jože' 20. je po redu u sklopu donatorskog projekta Porsche Croatia koji traje već 10 godina.

Uz to što ima jubilarnu brojku, novo igralište posebno je jer se radi o tematskoj cjelini s jedinstvenim spravama izrađenima za općinu Motovun, a koje opisuju povijesnu cjelinu tog lijepog i poznatog istarskog mjesta. Središnji lik igrališta, na kojem je u trenutku svečanog otvaranja uživalo 30-ak djece je upravo Veli Jože, glavni junak poznate pripovijetke Vladimira Nazora, čija se radnja odvija upravo u Motovunu.

Poanta priče je da nije lijepo tlačiti poštene ljude koji vrijedno rade te da pravda uvijek na kraju nađe svoj put i tako dobro pobijedi zlo. Upravo tu poantu mališanima se prenijele olimpijke Zaninović kao 'kume' novootvorenog igrališta.

Uz Anu i Luciju, svečanom otvorenju prisustvovali su i načelnik općine Motovun, gospodin Tomislav Pahović te član Uprave Porsche Croatije, Ivo Ivančević.

Do sada smo ovaj donatorski program usmjeravali prema hrvatskim otocima, zbog dobro poznatog problema odljeva mladog stanovništva. Međutim, vidimo da takvih problema ima i u najrazvijenijim dijelovima Hrvatske, što je nedvojbeno Istra. A gotovo je nevjerojatno da u Motovunu, koji je jedan od simbola Istre i jako popularna turistička destinacija, nema adekvatnog dječjeg igrališta' rekao je Ivančević, dok je načelnik općine Pahović poručio kako će novo igralište svakodnevno uveseljavati oko stotinjak djece.