SPAS U ZADNJI ČAS

Od čega i kako napraviti najslađe kostime za maškare

08.02.2016 u 15:40

  • +10

Dječje maske

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Karnevali već naveliko traju i uz ukusne krafne, klinci se sigurno najviše vesele šarenim kostimima. Sutra je glavni dan poklada, tradicionalno prije Pepelnice, a ako još niste smislili u što se maskirati, zavirite u ormar

Danas klinci znaju da uvijek mogu kupiti gotovu masku ili haljinu omiljene princeze, ali sigurno će rado prihvatiti i koju vašu ideju da budu drugačiji i jedinstveni, a to uopće ne mora puno koštati.

Ako planirate danas napraviti otkačen i originalan kostim za svoje klince, krenite od osnova. Prokopajte ormar i pronađite kakvu staru haljinu za vješticu i princezu, a uz mamin make-up i malo šljokica lako ćete napraviti super kostim i dobro se zabaviti. Šarene marame, karirane košulje, šeširi, stari poncho ili baloner idealni su detektive, vračare, kauboje, indijance i indijanke, liječnike ili strašne vampire.

Osnovni dodaci poput perika ili šešira trenutačno se nalaze u svim trgovinama pa ćete lako nadopuniti kostim kupovnim sitnicama.

Niste za princeze i kraljeviće?

Uz malo truda lako ćete ih pretvoriti i u životinjice poput mačića. Od kartona napravite uši pa ih zalijepite na rajf, a crna čarapa napunjena vatom neka bude rep. Nadalje, ako imate za sina ili kćer sako i crne hlače, dodajte kravatu, košulju i kakav pladanj pa neka budu konobari. Ona najstarija odjeća koju čuvate na dnu ormara može biti inspiracija za kakvog rokera ili pankericu.

Kostimi od spužve

Ako imate dovoljno vremena da svratite do veće trgovine s opremom za dom ili sličnog centra u kojem ćete kupiti najtanju spužvu, možete složiti bilo koji kostim. Ako ste ovih dana pratili maškarane zabave diljem Hrvatske, možda ste primijetili da se od spužve može složiti simpatičan lik iz hit crtića 'Malci'. Nakon što izrežete oblik i proreze za oči i ruke, kupite sprejeve u potrebnim bojama i vaš klinac postat će luckasti Malac. Jednako tako možete složiti bilo koji oblik i ispuniti dječju želju.