KORAK PO KORAK

Sami složite lijep adventski vijenac

20.11.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Adventski vijenac u stanu ili na vratima znak je da je Božić pred vratima. Iako ga možete kupiti u trgovini, izrada vijenca baš po vašem guštu koštat će vas manje, a za to ne trebate posebne vještine, samo malo vremena! Ako vam u pomoć priskoče najmlađi članovi obitelji, blagdani mogu početi vrlo posebno jer je vrijeme provedeno s bližnjima neprocjenjiv poklon sam po sebi

Tipičan adventski vijenac sastoji se od zelenog kruga s četiri svijeće, a prve adventske nedjelje pali se jedna svijeća i svake naredne do Božića po jedna.

Potrebni artikli za izradu adventskog vijenca su:
- slamnati kolut
- grančice (umjetne ili prirodne)
- tanka žica ili flaks
- škare
- vruće ljepilo
- svijeće
- ukrasi i mašne

Otkud krenuti? Sve što vam je potrebno naći ćete i u supermarketu u kojem inače kupujete. Neke trgovine imaju već i set za izradu adventskog vijenca pa će vam to sigurno olakšati.

Počnite od slamnatog koluta oko kojeg ćete savijati prirodne ili umjetne grančice. Ako kupite umjetnu girlandu koja podsjeća na borove grane, samo je pažljivo motajte oko koluta i učvrstite tankom žicom ili flaksom. Odlučite li se na manje grančice, pričvrstite ih jednu po jednu žicom ili flaksom.

Zatim na red dolaze svijeće. Odaberite one koje će vam se stilski najbolje uklopiti u zamišljenu adventsku kreaciju te ih pričvrstite ih na vijenac pomoću žice, superljepila ili metalnih podložaka.

Sljedeći korak je ukrašavanje i tu si dajte mašti na volju. Sigurno ste već zamislili svoj ukrašeni vjenčić, a realizacija je najslađi dio posla. Možete posegnuti i za nekim starim ukrasom s prošlogodišnje božićne jelke, a možda su vam za oko u dućanu zapeli neke nove dekoracije koje ćete s lakoćom uklopiti u svoj dizajn. Ovo je ujedno najzabavniji i najkreativniji dio posla kojem će se posebno veseliti najmlađi članovi obitelji.

Za ukrašavanje vijenca bit će vam potrebno vruće ljepilo s kojim ćete najlakše učvrstiti mašnice i ukrase koje ste odabrali. Hoće li to biti tipični božićni ukrasi ili možda komadi sušenog voća, ljuske od oraha ili simpatične dječje igračkice ovisi o vašoj mašti, ali i onoj vaših malih pomagača. Rezultat će, ne sumnjamo, biti impresivan.

Uživajte u svojoj maštovitoj kreaciji i odbrojavajte dane do najtoplijeg i najveselijeg blagdana u godini.