MINI VODIČ

Telegraph: Evo kako provesti vikend u Zagrebu

14.07.2015 u 07:16

Bionic
Reading

Nagrađivani putopisac Chris Leadbeater za britanski Telegraph i njegove čitatelje napravio je mini vodič za kratak odmor u glavnom gradu Hrvatske. Saznajte što je Chris od raznovrsne zagrebačke ponude izdvojio i preporučio britanskim čitateljima

Iako Chris Leadbeater Zagreb opisuje kao jedan od mirnijih europskih gradova kojemu je status svjetske prepoznatljivosti oteo Dubrovnik, glavni grad Hrvatske po njegovim se riječima isplati posjetiti upravo u ljetnim mjesecima. Kao glavne zagrebačke adute navodi niz inovativnih muzeja i galerija, udobnih kafića, butika i iznenađujuće živ noćni život.

svom mini vodiču, zagrebačku ponudu predstavio je u dva dana boravka. Za prvi dolazak u Zagreb preporučuje tri zagrebačka hotela u kojima biste mogli odsjesti. Prvi mu se na listi našao se hotel Esplanade, poznati zagrebački hotel s pet zvjezdica nastao 1925. za potrebe smještaja putnika Orient Expressa na putu prema Istanbulu. Uz hotel Esplanade našli su se i hotel Westin te Palacesmješten na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Prve večeri dolaska u Zagreb čitateljima preporučuje odlazak u Tkalčićevu ulicupoznatu po mnogo kafića od kojih izdvaja Art Caffe (smješten na broju 18) kao ugodno mjesto gdje možete uživati u koktelima ili pivu dok promatrate mnoštvo. Za idući dan Chris savjetuje odlazak do gradske tržnice Dolac kako biste nabavili domaće proizvode u rasponu od maslinova ulja do vina i meda. Nakon obilaska Dolca, britanskim čitateljima preporučuje posjet trgovini Croata smještenoj u zagrebačkom Oktogonu kako bi svoj ormar popunili hrvatskom kravatom, leptir-mašnom, svilenim šalom ili pašminom. Prvog dana boravka preporučuje i posjet Modernoj galeriji u kojoj će vas dočekati radovi hrvatskih umjetnika iz 19. i 20. stoljeća, a za odmor uz kvalitetan obrok u vrijeme ručka, ovaj nagrađivani putopisac savjetuje odlazak u restoran Vinodol smješten u Teslinoj ulici. Nakon obilaska Donjeg grada, savjetuje odlazak povijesnom Zagrebačkom žičarom do Gornjeg grada i posjet originalnom Muzej prekinutih veza i gastronomskoj oazi Fajn koja se nalazi u neposrednoj blizini muzeja.

Posjet zagrebačkoj katedrali, ručak u restorana Korčula u Teslinoj ulici i odlazak do Muzeja suvremene umjetnosti Chrisovi su prijedlozi za posljednji dan boravka u hrvatskoj metropoli. Kako u cijelosti izgleda njegov zagrebački mini vodič, možete pogledati ovdje