KUL POSTERI ZA SVAKI DOM

Tko ne bi poželio ove unikatne ukrase za zid?

28.01.2015 u 13:36

  • +4

Dekoracija za zid

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dilemma Posters

Bionic
Reading

Uokvireni posteri s osobnim porukama originalna su i efektna dekoracija za svaki dom

Iza unikatnih postera Dilemma Postersa stoji mlada kreativka Ema Juretić, a ona kaže da je ovaj poslovni pothvat nastao sasvim slučajno.

'Prije dvije godine dobila sam poklon koji me oduševio. Poster. Ne bilo kakav, već iskren, osoban, duhovit, upućen meni i nigdje drugdje viđen. Očarao me. Ne samo mene - svatko tko bi došao u stan hvalio bi poster i on je zbilja izazivao dobre reakcije ljudi. Zato sam pomislila kako bi bilo super baviti se time i biti u mogućnosti ponuditi to i drugim ljudima. K tome, nije nebitna činjenica da sam taj poster dobila od svog dečka, igrom slučaja i grafičkog dizajnera, stoga ne treba čuditi što sam upravo s njim krenula u ovaj projekt. Kažu da ne treba miješati posao i privatan život, ali nama ide super! I da ne zaboravim - u izradi postera sudjeluju i sami kupci s obzirom da ih izrađujemo i po njihovim naručenim tekstovima', kaže Ema dodajući da joj je krajnji cilj surađivati s drugim hrvatskim dizajnerima.

Sve postere s kratkom, jasnom i snažnom porukom ručno pišu perima na papiru, objašnjava Ema, a nakon toga digitalno obrade i pripreme za tisak. Proces je to koji dulje traje, ali daje posterima veću vrijednost i zaista se isplati, kaže.

Emma je otkrila da upravo pregovara s mladom copywritericom koja već ima pripremljene tekstove, a oni su je, kako kaže, oborili s nogu. Inspiriraju je razne životne situacije, kao i super fraze u kojima se svi možemo prepoznati.

Dodala je da mnogi postere naručuju za prijatelje, brata, sestru, mamu... kao i za razne prigode: Božić, useljenje u stan, rođendan, unapređenje na poslu...

'Ovi posteri odgovaraju svakom zidu, barem ja tako volim misliti. Trudimo se smisliti što bolji tekst za njih. A i kupci sami smišljaju svoje tekstove i doista nas iznenade kreativnošću i dobrom idejom. Naravno, jave se i nekim tekstom koji je možda već viđen, ali njima nešto znači i ima neku sentimentalnu vrijednost, a mi ga oblikujemo prema vlastitom viđenju', rekla je Ema Juretić.