Obitelj i dom FINOĆA SE NE ISPLATI

Dobri momci lošije su plaćeni

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2009 14:36:55
  • 26.8.2009 13:45:40

Ne isplati se uvijek biti dobar i fin, a najbolji dokaz novo je britansko istraživanje koje je pokazalo da su muškarci koji su na radnom mjestu pristojni i sramežljivi u prosjeku lošije plaćeni od svojih zločestijih kolega

Stručnjaci sa sveučilišta Essex došli su do zaključka da muški zaposlenici koji su ugodni zarađuju u prosjeku šest posto manje od svojih agresivnijih kolega. Istraživanje također ukazuje na to da ekstrovertirani zaposlenici koji su otvoreniji za nova iskustva imaju najveće šanse da dobiju veću plaću i zarađuju godišnje prosječno devet posto više do svojih sramežljivijih kolega.

'Rezultati pokazuju da se neurotičnost i ugodna narav kažnjavaju, dok se ekstrovertiranost nagrađuje. Dok se općenito smatra poštenim da se bolje obrazovani i pametniji zaposlenici više i plaćaju, nejednaka plaća za zaposlenike različitih osobnosti, a inače ravnopravnim u svakom drugom pogledu, definitivno je nepoštena', rekao je dr. Cheti Nicoletti, jedan od znanstvenika koji je sudjelovao u ovom istraživanju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više