'IN' NAMJEŠTAJ

Trendovski opremite dnevni boravak

Bionic
Reading

Najnoviji trendovi u opremanju dnevnih boravaka nikako ne zanemaruju osnovnu funkciju i namjenu ovog prostora. Osim udobnosti i vrhunskog estetskog dojma, sad nude i povećanu funkcionalnost koja će posebno zadovoljiti sve one kojima kronično nedostaje prostora za pohranjivanje stvari

Sjedeće garniture sad su sastavljene od više komada te tako mobilne i prilagodljive prostoru. Osim toga, zadovoljavaju i sve zahtjeve svojih korisnika jer omogućavaju jednostavnu transformaciju iz sjedeće u ležeću ili poluležeću garnituru. Nagib naslona, kao i jastuci koji oblikuju i određuju način sjedenja, postaju pomični i tako prilagodljivi stvarnim potrebama korisnika.

U većim prostorima se obavezno preporučuju velike garniture čija se stvarna dimenzija ublažava upotrebom bijele boje, koja je i dalje apsolutni hit. Bijela se dodatno naglašava upotrebom jastučića intenzivnih boja poput ružičaste, narančaste, crvene, žute, crne...

Osnovna garnitura za sjedenje je u prostoru nadopunjena foteljama, polufoteljama ili ležaljkama naglašenih oblika, dimenzija ili boja, koje stilski i oblikovno mogu biti potpuno različite od ostalih elemenata.

Funkcionalno odvajanje pojedinih grupa dnevnog boravka se izvodi transparentnim policama, koje diskretno dijele i obogaćuju prostor svojim strukturama, načinima propuštanja dnevne svjetlosti i atraktivnim mogućnostima osvjetljenja ugradbenom rasvjetom. Police mogu služiti i za odlaganje knjiga, postavljanje ukrasnih predmeta i sobnih biljaka.

Regali, koje nude najnoviji trendovi, vrlo su raznovrsni – od minimalističkih s ekshibicionističkim led osvjetljenjima, mobilnim i zaokretnim panelima za postavljenje velike plazme ili LCD-a, do principijelno vrlo sličnih onima iz 80-ih godina prošlog stoljeća, koji su stvarali mnoštvo prostora za odlaganje različitih predmeta te tako bili spasonosno rješenje za manje stanove. Moderna verzija nekoć popularnih regala i danas je odlično rješenje za sve one kojima nedostaju ormari, a žele slijediti najnovije trendove.

Imperativna boja regala je i dalje bijela, ali se uz nju nameću i materijali s izrazito vidljivom strukturom drveta, koja oplemenjuje bjelinu elemenata. Uz ove materijale, dominantno u prostoru postaje staklo koje se koristi za izradu polica kao i komoda, koje mogu biti i u izvedbi ogledalima. Iako nepraktični za održavanje, pogotovo za obitelji s malom djecom, oni koji odaberu ovakve elemente sigurno neće pogriješiti – transparentnost i elegancija staklenih elemenata u prostoru uvijek je dojmljiva.

Kompletan ugođaj dnevnog boravka začinit će ogromni lusteri te stojeće i stolne lampe. Pri odabiru dimenzije zasigurno ne možete pogriješiti – što veće, to bolje!

Moderna koncepcija dnevnog boravka definitivno otvara mogućnosti za ispunjavanje najrazličitijih želja i potreba, zadovoljavanje svih estetskih i funkcionalnih kriterija te stvaranje individualnih ugođaja po mjeri svakog pojedinca.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr