ODLIČNA TRANSFORMACIJA

Ovako dobro preuređena kuća rijetko se viđa

02.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nekada vrlo skučena i pomalo mračna dvokatnica predstavljala je pravi izazov za dizajnerski studio Bortolotto Design Architect Inc, no kreativni tim uspješno ju je pretvorio u predivnu i luksuznu rezidenciju koja se proteže na četiri etaže

Skučena klasična dvokatnica kojoj je u velikoj mjeri nedostajalo dnevnoga svjetla mudrim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima uspješno je transformirana u prekrasan moderan dom koji se prostire na čak četiri etaže. Prilikom preuređenja sama površina kuće povećana je s početnih 149 četvornih metara na prostranih 372 četvorna metra.

U skladu s vanjskim izgledom kuće, i sama unutrašnjost je uređena vrlo moderno. Cijeli prednji dio kuće prekriven je velikim staklenim stijenama koje omogućuju veliku dozu dnevnoga svjetla čineći svaku prostoriju vrlo svijetlom. Kako s vanjske strane, tako i u samome interijeru prevladava staklo, a rušenjem postojećih zidova skučene i uske prostorije odlično su transformirane u prostrani i prozračni interijer.

Četiri etaže međusobno su povezane stubištem sa staklenom ogradom, a otvorenost katova daje dojam stapanja prostora. Minimalistički namještaj pogoduje osjećaju prostranosti, a prevladavaju ravne, pomalo stroge linije koje odlično pašu uz staklene stijene. Poseban detalj su zanimljivi lusteri koji vise čak preko dvije etaže, ali i krovni prostori koji omogućavaju maštovitu igru sjena.