Obitelj i dom TRADICIONALNE VJEŠTINE

Zbog čega najviše žale moderne majke?

  • Autor: tportal.hr
  • 15.3.2012 14:44:18
  • 15.3.2012 10:59:21

Tradicionalne vještine koje su nekad krasile gotovo svaku udanu ženu i majku - izumiru! Riječ je o vještinama poput izrade domaćeg tijesta ili prišivanja gumba

Stručnjaci su otkrili da se danas mnoge majke bore s kućanskim obavezama koje su njihove majke rješavale s lakoćom. Pletenje, pečenje kolača, pravljenje džema i šivanje odjeće za nekadašnje su žene bile vrlo jednostavne obaveze, a današnje žene to ne znaju napraviti, pokazuje istraživanje.

Istraživanje je također pokazalo i da bi moderne majke voljele imati vještine poput svojih majki, ali, kako su istaknule, jednostavno nikada nisu imale vremena i strpljenja da ih nauče. Otkriveno je da devet od deset mladih majki ne zna prišiti gumb na košulju, a više od polovica njih ne zna prišiti apsolutno ništa, odnosno ne zna napraviti sitne popravke na odjeći.

Također, većina mladih majki danas ne zna samostalno napraviti umak, odnosno bez kupovnih dodataka, a muče se i s čišćenjem domova. Svjesne su da im nedostaju vještine njihovih majki i zbog toga žale, posebno nakon što i same dobiju djecu.

U istraživanju koje je provela tvrtka Neff sudjelovalo je 1000 majki mlađih od 35 godina i 1000 majki starijih od 45 godina. 'Ženama je vidljivo žao što nemaju vještine poput njihovih majki i zbog toga većina njih želi naučiti te vještine jer ne žele da izumru', istaknula je Sue Flowers iz Neffa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više