Obitelj i dom NAJBOLJE GODINE

Kada je pravi trenutak da postanete roditelji?

  • Autor: tportal.hr
  • 12.3.2012 11:42:48
  • 12.3.2012 10:03:15

Razmišljate o roditeljstvu, ali niste sigurni je li pravi trenutak? Nova studija kaže da su tridesete najbolje godine za početak roditeljske pustolovine

Da je najbolje postati majkom ili ocem u tridesetima, zaključili su ispitanici jedne studije koji su iskusili roditeljstvo u nešto kasnijoj životnoj dobi.

Sudionici studije naveli su da roditeljstvo u 40-im godinama ima više prednosti nego mana. No kada bi opet birali, 80 posto žena i 70 posto muškaraca smatra da je najbolje vrijeme za prvo dijete između 30. i 35. godine, piše Fox News.

Većina je dodala da su željeli dijete u tim godinama, ali su ih spriječile razne životne okolnosti. U studiji Sveučilišta Kalifornija sudjelovalo je 107 ljudi koji su u braku i imaju iznadprosječna primanja ili samohrane majke koje su dobile dijete umjetnom oplodnjom.

Oko 72 posto žena i 57 posto muškaraca kao glavni razlog kasnijeg roditeljstva ističe veću emocionalnu spremnost. Tako je jedan otac opisao da je u četrdesetim godinama bio svjesniji sebe i okoline nego 20 godina ranije te sada može imati kvalitetniji odnos i komunikaciju s djetetom.

Ostale prednosti kasnijeg roditeljstva koje navode sudionici studije su bolja karijera i financijska sigurnost te veća povezanost s partnerom i obitelji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više