POSAO - KUĆA - POSAO

Trećina žena noću se budi u panici zbog sutrašnjih obaveza

02.11.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Žene su svakako zaposleniji spol – novo istraživanje pokazuje da je tradicionalna podjela posla po kojoj žena izvlači deblji kraj još uvijek živa. Posljedica je da većina jedva hvata nekoliko minuta dnevno za sebe

Sarah Jessica Parker nedavno je glumila ulogu prezaposlene majke koja je grozničavo htjela stići sve i biti sve.

Tako je i u zbilji: žene svih zemalja očajnički se trude da budu jednako dobre na poslu i u kući i jedva im ostaje malo vremena za njih same. Nedavno istraživanje koje su proveli u Britaniji, a prenosi Daily Mail, pokazuje kako trećina žena svjedoči da nema više od pola sata dnevno za sebe. Istodobno, čak 75 posto njih radi dvanaest sati dnevno

Kako izgleda život u petoj brzini, govore i ostali rezultati: 55 posto priznaje da se stalno utrkuju s vremenom, a 60 posto nikada nema vremena da zastane i napravi popis planiranih obaveza.

Svaka treća žena noću se budi u panici zbog obaveza koje je čekaju sljedećeg današto pomalo podsjeća na ulogu Sarah Jessice Parker koja ne može zaspati razmišljajući o svom rasporedu za sutra.

Žene troše znatno više vremena na kućanske poslove – čak 39 posto njih troši više od dva sata dnevno na spremanje i kuhanje, dok samo 15 posto muškaraca uzima približno isti udio u održavanju kućanstva. No jednako toliko britanskih muškaraca – oko 15 posto – priznaje da uopće ne kuha, za razliku od čak polovine žena čije je prosječno dnevno vrijeme u kuhinji dva sata.

U općoj utrci s vremenom, 26 posto Engleskinja spas će potražiti u nekom obliku gotovih obroka. Istraživanje nije postavilo pitanje koliko njih se na kraju dana pita – zašto?