KONCERT U SPLITU

Za djecu Roga Afrike prikupljeno 1,6 milijuna kuna

05.10.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Zahvaljujući humanitarnom koncertu 'Pet dana života', održanom u Spaladium Areni prikupljeno je više od 420 tisuća kuna za UNICEF-ove programe za spašavanje života djece na području Roga Afrike

Za vrijeme trajanja koncerta zaprimljeno je 80.995 poziva na humanitarni telefon 060 9006. Uz već pristigle donacije UNICEF-u iz srpnja, kolovoza i rujna prikupljeno je 1,6 milijuna kuna.

Humanitarni koncert 'Pet dana života' organizirali su branitelji Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatski časnički zbor Grada Splita u korist UNICEF-a kako bi prisjetili domaću javnost da je upravo UNICEF bio prva agencija koja je Hrvatskoj pružila pomoć i prije međunarodnog priznanja nezavisnosti. Brojni glazbenici, glumci i osobe iz javnoga života podržale su akciju svojim dolaskom u pozivni centar, a brojni su građani iz Splita i okolice uživali u vrhunskom glazbenom spektaklu kojega su otvorili bubnjari Ritam srca, a nastavili grupa Libar, Neno Belan i Fiumensi, Psihomodo Pop, UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni, Hari Rončević, Luky i Vatra.

Sva prikupljena sredstva pomoći će u daljnjoj dostavi humanitarne pomoći Keniji, Etiopiji, Somaliji i Džibutiju.

Trenutačno više od 13 milijuna ljudi na području Roga Afrike treba humanitarnu pomoć. Od sredine srpnja do rujna, UNICEF je dostavio više od tri tisuće tona humanitarne pomoći, u najvećem dijelu hrane, no potrebe se povećavaju iz dana u dan. Hitno je i dalje potrebna hrana, pitka voda i osiguranje sanitarnih uvjeta te lijekovi.