DREFT FASHION WEEK

Mršava Aleks Grdić, plagijati i gole grudi

29.11.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Svojom drastično mršavijom pojavom manekenka Aleksandra Grdić zasjenila je nastup čak i revije stranih dizajnera koji su nastupili na drugoj večeri Dreft fashion weeka

Drugu večer revija u Hypo centru otvorile su mlade dizajnerice Ana Fucijaš i Marija Koštić koje su nam se predstavile na nedavno održanom Modnom ormaru vrlo zapaženom mini kolekcijm u kojoj vješto oblikuju precizno razrađene i bogato ukrašene modele u crno-zlatnoj boji. Uslijedila je revija Irene Berišić Turk koja je kreirala kolekciju nosivih ljetnih haljina za mame i kćeri. Malene curice, od kojih su neke stare tek par godina, pobrale su pljesak publike, no haljinice koje im je Berišić Turk odjenula teško da zaslužuju pljesak jer su predoslovno inspirirane puno poznatijim i popularnijim lutkicama Ljupke Gojić zbog čijeg je plagiranja ona već podigla nekoliko tužbi.

Predstavio se zatim njujorški dizajer Victor de Souza, najavljivan kao dizajner Sare Jessice Parker. Više od njegovih kreacija pažnju su privlačile izuzetno mršave manekenke koje su se naočigled svih borile da izdrže borbu s (pre)visokim štiklama, a jedna ih je napokon čak i izula nasred piste dobivši pljesak ohrabrenja od publike. Njegovu je reviju zatvorila večernja haljina boje fuksije koja je najavljivana kao spektakularna kreacija koja oduzima dah, no taj je dojam izostao jer je haljina već pri samom izlasku na pistu zapela u vratima i nezgodno se poderala.

Vedrana Šehagić prikazala je zatim ljetnu kolekciju ženstvenih modela jednostavnih krojeva čiju monotoniju razbija pojasevima od isprepletenih konopa i naborima, a svoju je kolekciju začinila trima balerinama koje su krasile pistu svojim plesom. Ljetna kolekcija Ive Karačić zasigurno neće zadovoljiti one koje vole istaknuti svoju vitku liniju, no njeni ležerno široki modeli na zanimljiv način kombiniraju razne materijale i dezene.

Još jedno strano dizajnersko ime predstavilo se druge večeri Draft Fashion Weeka. Vrlo ženstvena kolekcija Marie St. Pierre jednostavnih krojeva koji ističu žensku siluetu naglašena je detaljima poput stiliziranih nabora, čvorova i cvjetova. Za razliku od njene kolekcije u kojoj prevladavaju ljetne boje, Martina Sporiš prikazala je mračnu kolekciju prepunu korzeta, krinolina i volana čiju je dramatičnost dodatno pojačala prikladnim izborom muzike.

Marta Buzolić vratila nas je zatim u nešto pozitivnije raspoloženje, barem što se tiče muzike. I ovoga puta Marta je ostala vjerna sebi prikazavši isforsirano seksi modele kojima pokušava provocirati, a najviše pažnje privukla je Aleksandra Grdić koja je u oskudnim modelima pokazala svoju drastično mršaviju pojavu.

Drugu večer zaključio je Natalio Đangradović kolekcijom za žene i muškarce u kojoj su dominirala gola muška i ženska torza.