TIHANA HARAPIN-ZALEPUGIN

Bez strogoće djevojkama popuštaju kočnice

25.11.2010 u 10:51

Bionic
Reading

'Kad radite nešto javno, važno je da se piše, pa makar i - dobro. Ako nitko ne komentira, nešto ne valja, ali odlično, reakcije na 'Hrvatski top model' su brojne i drago mi je što privlačimo pozornost', zadovoljna je popularnim TV showom članica žirija Tihana Harapin-Zalepugin

Tihana Harapin-Zalepugin i Ana Gojanović sa svojim manekenkama

Na pitanje kako vidi brojne kritike na račun showa, osobito plesanje oko šipke, treniranja strogoće od oduzimanja mobitela, skidanja piercinga do mekovera kojem su se morale predati bez pogovora, Tihana Harapin-Zalepugin odgovara: 'Mi radimo dvije stvari – s jedne strane snimamo TV emisiju, s druge odgajamo i pripremamo djevojke za modni svijet. Neće sve one nužno biti u tome, ali sve pokazano govori mnogo o talentu, ambiciji, mogućnostima. Pogledajte samo koliki je napredak kod nekih cura vidljiv u prve četiri emisije.'

Vlasnica agencije Talia model naglasila je i da neki elementi iz showa doista nisu ključni za modni svijet, no svi doprinose da djevojka bude spremnija, samosvjesnija, da stekne samopouzdanje. 'Kad smo kod plesa na šipki, to žene rade zbog sebe, ne zbog nekog drugog. Uostalom, poduku je davala trudnica, tako da ne vidim nešto pretjerano sporno u tome. Po meni je gore to što se neke manekenke pojavljuju na raznoraznim otvaranjima zbog svojih ženskih atributa koje tamo, duboko dekoltirane, pokazuju', kaže Tihana.

Dok će neki reći da je Tihana stroga članica žirija, ona tvrdi da djevojke iz njezine agencije znaju reći da je čak preblaga. 'Istina je, kritična sam, ali prije svega prema sebi. Djevica sam u horoskopu, sve vidim, sve zapažam, sve želim držati pod kontrolom, inače moje djevojke ne bi bile toliko dobre i tražene', naglasila je uspješna modna agentica.

S djevojkama, kaže, nastoji imati prijateljski odnos, a one jako dobro znaju red, berem s vremenom. 'Disciplina i strogost su nužni, inače i njima popuste kočnice, no nakon nekog vremena ipak više ne treba biti pretjerane strogosti', rekla je.

'U posljednje vrijeme sve nam se više otvaraju strane modne piste. Naše djevojke sve više rade vani, dokaz je i Kristina Šalinović, a za mnoga imena tek ćete čuti, ali valja ih upamtiti. To su Nives Vinčić, Helena Babić, Monika Hiržin, Antonija Topić. Tom vanjskom uspjehu uvelike je doprinijela suradnja s Anom Gojanović i njezinom agencijom Colors iz Zadra', posebno je istaknula Harapin-Zalepugin.