HRVATSKI TOP MODEL

Vanjini modeli pali na bečkim odrescima i masnim krumpirićima

17.10.2010 u 22:25

Bionic
Reading

Nakon teških izazova s kojima je jedanaest kandidatkinja bilo suočeno u trećem nastavku showa 'Hrvatski top model', natjecanje je morala napustiti Monika Horvat

Djevojke koje su prošle u sljedeći krug natjecanja u trećem nastavku showa sa žirijem su otišle na izlet u Tuheljske Toplice. Prije nego su bile suočene s prvim izazovom, 11 kandidatkinja dobilo je priliku testirati granice svoje hrabrosti i izdržljivosti u adrenalinskom zabavnom parku. Tihana Harapin-Zalepugin djevojkama je objasnila da je to odličan način za savladavanje treme, no nisu sve djevojke bile tog mišljenja. Dok su neke cure uživale, neke su se kroz skokove i razne druge vratolomije hrabrile vriskovima i psovkama. Andrea Katkić nije se uspjela suzdržati od suza i prva je napustila poligon.

Zatim je uslijedio novi izazov, podvodno snimanje u bazenu, jedan od najizazovnijih poslova u modelingu. Djevojkama su bile oduševljene tim zadatkom, ali vrlo brzo su shvatile da nije nimalo lak jer mnoga toga može lako krenuti krivo. Snimanje u ionako teškim uvjetima dodatno su im otežavale duge večernje haljine koje su im se zaplitale oko tijela, topile ih ili im su im nezgodno bježale, pa su izvirile i gole grudi. Najnezgodniji incident dogodio se Bračanki Kristini Petričević koja se skočivši u bazen zapetljala u haljinu koja ju je skoro potopila i ugušila, no brzom intervencijom fotografa i ostalih ubrzo se našla na suhom, pa je, srećom, sve završilo smijehom.

Nakon napornog snimanja u bazenu, djevojke su nagrađene večerom. U opuštenoj atmosferi djevojke su bezbrižno odabirale razna jela s prebogatog menija i prepustile se čarima hrane, no nisu bile svjesne da je pred njima zapravo opet jedan važan izazov. Od njih se, naime, očekivalo da odaberu zdravi, nutricionistički preporučljivi obrok, no bečki odrezak s krumpirićima bio je najčešći izbor djevojaka, ali ujedno i najgora varijanta s menija. Jedino je Mada odabrala ribu i dobila pohvale, ali je iskreno priznala da je to odabrala samo zato što joj se to tada jelo.

Djevojke su se zatim vratile u kuću, a Tihana je imala iznenađenje za njih. Nakon pohvala svima, Monika je proglašena pobjednicom dana i podvodnog snimanja te je dobila poklon-bon. Drugi poklon-bon podijelila je s Anitom s kojom je zatim otišla u šoping.

Druge su djevojke za to vrijeme nastavile vježbati hod po pisti pod budnim okom Tihane Harapin-Zalepugin koja je bila puna dobronamjernih savjeta. Na kraju dana djevojke je dočekalo još jedno veliko iznenađenje. Tihana ih je odvela u šetnju i pokazala im jumbo plakat snimljen u prošloj epizodi, a na kojem Nikolina pozira kao zaštitno lice Fashion.hr-a. Većina djevojaka bila je oduševljena plakatom, ali neke ipak nisu uspjele prikriti zavist.

Posljednji ovotjedni izazov postavila je Vanja Rupena. Djevojke su morale prošetati pistom, zakoračiti na povišeni pokretni vrtuljak i pokazati se u tri različite poze. Prva je na pistu izašla Nikolina, koja je gotova pala s rotirajućeg vrtuljka, no u zadnji čas se ipak snašla i zadržala u pozi. 'Izgleda mi scary to kako ti hodaš', rekla je Tihana komentirajući njezin hod. Ni Saša nije bio puno blaži rekavši joj da izgleda kao da hoda s dvije putne torbe u ruci. Kritizirao je i njezine slike s podvodnog snimanja.

Puno bolje nisu se snašle ni druge djevojke, osobito Monika koju su, osim žirija, kritizirale i djevojke u garderobi, koje su preko ekrana pratile svaki izlazak na pistu. Osim zbog lošeg hoda, Monika je dobila kritike i za podvodno snimanje. Nijedna slika nije zadovoljila visoke kriterije žirija. 'Ona se pred kamerom ne snalazi', zaključila je Tihana Harapin-Zalepugin.

Kritike na račun svog hoda i poziranja dobila je i Anita koju je Saša dodatno popljuvao i zbog 'ćevapa' oko struka, što je djevojku jako pogodilo. 'Shvaćam da mora dati neki komentar, ali ne mora blatiti. Daj malo nježnije. Trudim se i ne mogu ne znam što napraviti', uzrujano je komentirala Anita nakon odlaska u backstage.

Na pisti se najbolje snašla Anđela koja je dobila pohvale na račun svog hoda, ali još više i zbog poza na snimanjima. 'Ima taj živčano-hladni pogled', komentirao je Saša.

Najnapetije je, kao i uvijek, bilo na kraju kada je žiri trebao odlučiti koja djevojka mora napustiti show. Ovaj put, izbor je pao na Moniku Horvat koja nije uspjela zadovoljiti. Iako je obećala da će se popraviti i dati sve od sebe ako dobije novu šansu, na ruku joj nisu išli loše odrađeni zadaci, ali ni izjava da se smatra boljom od drugih djevojaka. Razočarana Monika bez suza je podnijela poraz, a druge djevojke bile su iznenađene odlukom žirija. 'Ponašala se kao da joj nije stalo', rekao je Saša komentirajući odluku i dodao: 'Ona je lijepa, ali jednostavno nije manekenski tip.'

Žiri se dvoumio i između Anite i Ele. Anita je dobila jezikovu juhu zbog svog ponašanja na snimanjima, no ipak je dobila priliku da nastavi dalje uz upozorenje Vanje Rupene da se mora početi truditi puno više, baš kao i Ela, koja također ide dalje. Osim njih, u idućem nastavku gledat ćemo i Kristinu, Andreu, Madu, Ivu, Anđelu, Nikolinu, Rafaelu i Deni.