TJEDAN MODE U PARIZU

Žene se šeću Parizom otkopčanih šliceva

05.03.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Slika i pojam ženstvenosti više nikad neće biti isti nakon kolekcije koju je modna kuća Balenciaga pokazala na Pariškom tjednu mode. Sljedeća zima bit će u znaku moderne umjetnosti, industrijske ambalaže, mjehuričasto prošivenih bundi…

Kolekciju inspiriranu 60-ima, djelo Nicolasa Ghesquierea za Balenciagu, sa zanimanjem je popratila modna krema Pariza. Moderna umjetnost prožima velik dio kolekcije, a nezaobilazne su tehno boje, poput tirkizne, žarko žute i crvene… Riječ je o odličnoj ZF zbirci u kojoj se sudaraju umjetni materijali, hi tech boje i luksuzne tkanine!

Na hlačama, pa i mini suknjicama, šlic ostaje nezakopčan, ali bez straha da izvire strateška mjesta. Suknjice i topići dolaze u boji marelice ili bijele kave, a završavaju laserski rezanom čipkom. Potpetice štikli su od pleksi stakla, a korišteno je i drvo. Puloveri okruglog izreza oko vrata nose se na bijelu košulju, dok je dolje samo mikro minica. Siva i jaka zelena boja odličan su izbor za ovu kombinaciju.

Christophe Decarnin, dizajner modne kuće Balmain, pustio je Princea kao glazbenu podlogu za vrhunski modni show koji je pokazao u Parizu. Žene iduće zime vidi u seksi, rock'n'roll chic odjeći kojom pokazuju stav da ih nije briga misli li netko da izgledaju jeftino.

Svjetlucave metalik haljine isjeckane su na rubovima, dok su hlače uske i blješte poput limenog zvonika. I print leoparda definitivno će ostati u modi i iduće zime!

Predimenzionirana ramena također neće sići s modne must have liste, a bez obzira na boju sakoa, malo zlatnog veza na njemu je jednostavno naredba!