LIJEPA MODNA IKONA

Jedina prva dama koja može modno potući Michelle Obamu

28.09.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Jedna od najljepših prvih dama na svijetu, atraktivna Argentinka libanonskih i sirijskih korijena Juliana Awada, s lakoćom uspijeva zasjeniti, po mišljenju mnogih, najbolje odjevenu prvu damu na svijetu – Michelle Obamu

Argentinskom predsjedniku Mauriciju Macriju na putu u New York, gdje je održana Opća skupština Ujedinjenih naroda, pridružila se i atraktivna supruga Juliana Awada koja je priliku iskoristila da podrži inicijativu prve dame SAD-a Michelle Obame u sklopu njezina projekta Let Girls Learn koji se bavi temom prava na obrazovanje djevojčica širom svijeta.

Otkako je prije nešto manje od godinu dana Mauricio Macri preuzeo predsjedničku dužnost, njegova supruga aktivno se uključila u brojne humanitarne projekte. Lijepa 42-godišnja Argentinka od malih je nogu u modnim vodama, a njezina obitelj posjeduje tekstilno carstvo u sklopu kojeg se nalazi brend Awada. No stupanjem Macrija na predsjedničku dužnost, prestala je s radom u obiteljskoj tvrtki kako bi se posvetila suprugu i njegovim brojnim obvezama.


'Ne osjećam se kao ukras svog supruga, ja sam ja. Predsjednikova supruga može imati političku ulogu, pratim ga na putovanjima i pojavljujem u javnosti kad protokol to zahtijeva. Trenutačno vodim jako aktivan život, stalno sam u pokretu. Vodim brigu o obitelji i kući, iako sam okružena ljudima koji mi mogu pomoći i olakšati, ali to su stvari o kojima ipak radije sama vodim brigu', kaže Awada koju je zbog ljepote i istančanog stila američki Vogue početkom godine nazvao suvremenom verzijom Jackie Kennedy.


Tijekom posjeta New Yorku za susret s Michelle Obamom koja je tom prigodom nosila haljinu londonskog hit brenda Self Portrait, Juliana Awada zablistala je u sebi svojstvenom casual elegantnom izdanju: bijelim hlačama i bijelom sakou s efektnim crvenim i tamnoplavim obrubom ispod kojeg je nosila ženstvenu bluzu s volančićima, a look je zaokružila klasičnom prošivenom Chanel torbom u odgovarajućoj crvenoj nijansi.

Awadin outfit nosi potpis argentinskog brenda Ménage à trois, čije kreacije često nosi, pogotovo tijekom posjeta stranim zemljama i tako najbolje promovira argentinsku modnu scenu. Često je se može vidjeti i u odjeći s potpisom također argentinskih brendova The Camarín, Gabriel Lage, Rome Remon, kao i obiteljskog brenda Awada.

Da modu ima u malom prstu, lijepa Argentinka dokazuje svakim svojim pojavljivanjem u javnosti. Juliana Awada ne krije da ima svoj stil i da želi biti autentična, što joj s lakoćom polazi za rukom. Vitka i visoka brineta samom svojom pojavom plijeni pozornost, a njezini su stajlinzi priča za sebe. Mladenački, opušteno i elegantno riječi su kojima se najkraće može opisati modni stil prve dame Argentine koja ne krije da sama bira svoje stajlinge.

Colombia. Todos por la paz.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on


'Nakon što sam život posvetila svijetu mode, ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije', kaže Awada čiji stil karakteriziraju jednostavnost, pročišćene linije, modni minimalizam i opuštena elegancija.