MODNI STAV

Što je Melania Trump htjela poručiti haljinom srpske dizajnerice?

20.07.2016 u 18:15

  • +6

Melania Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Bivša manekenka i treća supruga američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Melania Trump poznata je po istančanom modnom ukusu, a njezin modni odabir za Nacionalnu konvenciju republikanaca izazvao je veliko zanimanje javnosti

Atraktivna Slovenka jako dobro pliva u modnim vodama, što ne čudi kad je dobar dio života provela u modnom biznisu. Lijepa supruga Donalda Trumpa uvijek je krajnje elegantna i sofisticirana, a od svog prepoznatljivog modnog stila nije odstupala ni na konvenciji, na kojoj se obratila javnosti i podržala supruga.

Za tu je prigodu Melania Trump odjenula usku bijelu haljinu sa statement predimenzioniranim rukavima i patentnim zatvaračem koji se protezao duž cijele stražnje strane, a uz nju je nosila štikle s potpisom Christiana Louboutina u nude nijansi i s ubojito visokim potpeticama od 12 centimetara.

Efektna kreacija nosi potpis srpske dizajnerice sa stalnom adresom u Londonu, hvaljene Roksande Ilinčić. Jednostavna haljina s dramatičnim zvonolikim rukavima, koju je dizajnerica nazvala Margot, bila je instant hit među modnim ovisnicama pa se, nakon što se atraktivna Melania pojavila u njoj, odmah rasprodala i to usprkos visokoj cijeni od oko 15.000 kuna.

Glasnogovornik atraktivne Melanije tvrdi da je ona sama kupila haljinu i to preko luksuzne web trgovine net-a-porter te da nema stilista, već sve svoje stylinge bira sama.

No njezin modni odabir, koliko god se pokazao uspješnim među fashionisticama, očito je bio iznenađenje za brojne Amerikance jer su očekivali da će potencijalna prva dama odabrati haljinu s potpisom domaćeg dizajnera. Umjesto toga treća po redu gospođa Trump odlučila se za kreaciju londonske dizajnerice rođene u Beogradu. I to ne za bilo kakvu haljinu - riječ je zapravo o vjenčanici koju je dizajnerica namijenila 'modernim mladenkama'.

Reakcije na Melanijin modni odabir uglavnom su bile pozitivne, a modni kritičari su oduševljeni njezinim stylingom. No američki mediji odlučili su potražiti dublje značenje njezinog modnog odabira i zaključili da je Melania Trump, rođena u Sloveniji, namjerno odabrala haljinu srpske dizajnerice Roksande Ilinčić kako bi time odala počast regiji iz koje obje dolaze, ali i podržala 'lokalnu' dizajnericu koja je karijeru poput nje, kao imigrantica, ostvarila izvan granica svoje države.

Kreacije Roksande Ilinčić nose holivudske zvijezde, a jedna je od omiljenih dizajnerica Kate Middleton, najpopularnije članice britanske kraljevske obitelji koja je tri puta ovoga ljeta nosila nešto s njezinim potpisom. Roksandinu efektnu haljinu s prepoznatljivim color blockingom prošlog tjedna nosila je i supruga sad već bivšega britanskog premijera Davida Camerona, uvijek elegantna Samantha Cameron, i to prilikom njegova oproštajnog govora. Osim toga, haljinu A kroja s Roksandinim potpisom nosila je i američka prva dama Michelle Obame 2011. pri susretu s kineskim predsjednikom.

Osim dizajnerice, svima je zanimljivo to što se potencijalna prva dama predstavila javnosti i održala govor upravo u djevičanski bijeloj haljini. Stilistica političara i autorica knjige 'Biblija stila' Lauren Rothman mišljenja je da je Melanijin odabir bijele boje prilično kontroverzan: 'Bijela nije boja koju većina žena može s lakoćom nositi. To je boja za koju treba imati figuru, boja koja izaziva zavist. Brojne žene s razlogom je se boje.'

No ne i Melania Trump - pogodila je odabirom haljine, ma koliko kontroverzna njezina boja bila, ali ne i govorom koji je, nakon što se otkrilo da je riječ o plagijatu govora Michelle Obame iz 2008., naišao na podsmijeh te osudu medija i javnosti.