SAVJETUJU NAŠE DIZAJNERICE

Želite biti in ovoga ljeta? Evo što vam treba

22.05.2015 u 07:06

Bionic
Reading

Trendovi se mijenjaju sa svakom sezonom, a rijetko koja sretnica ima mogućnosti potpuno obnoviti garderobu novim trendi krpicama. Stoga su nam domaće dizajnerice dale nekoliko korisnih savjeta za ljetne cool stylinge u kojima ćete biti itekako zapaženi

Kreatorica Anamarija Brkić, koja stoji iza brenda A'marie, preporučuje za ovu sezonu tunike, kratke hlače, kombinezone i haljine različitih duljina. 'Od modnih detalja koji će začiniti svaku kombinaciju izdvojila bih naočale u bojama, narukvice Mayanas i torbe od neobičnih materijala ili zanimljivih uzoraka', kaže dizajnerica.

Dodala je i da joj se u modi ne sviđa ništa pretjerano. 'Volim vidjeti žene i djevojke koje njeguju ležeran i neopterećen stil. Sve što je umjetno, napadno i pretjerano u bilo kojem obliku - ne simpatiziram', iskrena je Anamarija.

Savjetuje kao odličnu investiciju temeljne gornje dijelove, a nju ćemo u ljetnim mjesecima viđati u svim varijantama jeansa, od trapez do skinny modela, u kombinezonima, svilenim haljinama…

Kad je u pitanju stil, Anamarija kaže da je manje-više! Svaku kombinaciju, ističe, posebnom će učiniti osmijeh. 'Uživajte u svakom godišnjem dobu, budite zaigrane u svojem stilu i zadovoljne sobom', poručila je Anamarija Brkić.

Dizajnerica Matija Vuica kaže da stil 70-ih, koji se ove godine vratio u velikom stilu, dopušta brojne kombinacije.

'Mislim da su žene oduševljene, posebno zbog povratka trapezica koje izdužuju noge i figuru… Stil 70-ih ima tu dozu nonšalantnog šika koji uvijek izgleda cool. Trgovine su prepune tankih trapezica bijele boje ili od svijetlog jeansa, po vrlo pristupačnim cijenama, pa ih svakako nabavite. Ljeto je stvoreno za bijele čipkaste bluze, bijele ljetne haljine od čipke, sandale-platforme…', rekla je Matija, ističući da ljeti najradije nosi kratke jeans hlačice i, naravno, sandale na petu ili s platformom.

Savjetuje da je najbolje investirati u cipele i torbe.

'Uz dobre cipele i torbu, svaka modna kombinacija izgledat će totalno drukčije…. S modnim detaljima ne treba pretjerivati jer previše nakita stvara kontraefekt', smatra ona.

Otkrila je i da nikad ne treba dati previše novca za odjeću u sezonskim hit bojama jer se one mijenjaju iz godine u godinu.

'Crna i bijela boja su uvijek u trendu, kao i zlatne ili srebrne nijanse. Te boje nikad neće biti out. Iskoristite ovoga ljeta taj trenutak žute, kobaltnoplave, narančaste ili zelene, i to baš u onoj 'djeca cvijeća' varijanti. Ali znajte da će iduće godine biti in neke druge nijanse pa nemojte previše potrošiti', rekla je Matija.

Kreatorica cijeni individualan pristup modi.

'Oduvijek mi se sviđa to kad vidim cure koje nose nešto što je originalno i posebno, što nije kopirano s neke lutke iz trgovine. Imati stila ne znači biti odjeven od glave do pete u nešto što je trenutačno in. Pokazuje to samo da netko ima novca. Oduševljavaju me osobe koje znaju dobro kombinirati nešto retro s nečim novim. To je za mene prava ulična moda', otkrila je Vuica.