CLAIRE IZ 'KUĆE OD KARATA'

Odjeću ove 'prve dame' svi bismo željeli imati

06.03.2015 u 11:46

  • +8

Stil Robin Wright u seriji 'Kuća od karata'

Izvor: tportal.hr / Autor: promo/Pickbox

Bionic
Reading

Rijetko je koji TV lik toliko modno upečatljiv kao elegantna Claire Underwood u hvaljenoj seriji 'Kuća od karata', a u novoj, trećoj sezoni njezine su modne kombinacije još bolje

Lijepu suprugu prepredenog političara Franka Underwooda glumi očaravajuća Robin Wright, po mnogima jedna od najljepših glumica u Hollywoodu.

Claire, koja sa svojim beskrupuloznim suprugom Frankom (Kevin Spacey) u trećoj sezoni 'Kuće od karata' nastavlja pohod prema vrhu, plijeni pozornost i fantastičnim modnim stilom. Obožavateljima koji su s velikim nestrpljenjem čekali početak treće sezone 27. veljače nisu promaknule nove, sjajne modne kombinacije koje u Netflixovoj hit seriji nosi zgodna Robin.

Za novi styling Claire Underwood, nove prve dame, zaslužna je osobna stilistica Robin Wright, Kemal Harris.

Harris, poznata stilistica i modna urednica, osmislila je svu odjeću koju u 'Kući od karata' nosi lijepa supruga novopečenog predsjednika SAD-a.

Ovu talentiranu Njujorčanku Robin Wright je pozvala da joj odabere garderobu, a zanimljivo je da ostaloj glumačkoj postavi serije odjeću bira Tom Broecker.

'Claire je konačno postigla sve ono što je gradila toliko dugo. Ostvarila je svoj cilj i mrvicu se može i opustiti. Zato sam željela pokazati njezinu ženstvenu i ranjivu stranu', objašnjava Harris. Kako ističe, kao inspiracija u odabiru odjeće Claire Underwood poslužile su joj fotografije modnih ikona Lauren Bacall i Carolyn Bessette-Kennedy.

'Beau Willimon, autor serije, razmišljao je o tome da bismo lik Claire možda trebali učinili pristupačnijim, ali to mi nikad nije bila prihvatljiva riječ. Željela sam da svi poštuju ono što je postigla, ali bez promjena njezine jake osobnosti. Naravno, njezin posao još nije gotov', otkriva Kemal.

Robin i Kemal skupa su pogledale legendarne filmove 'Malteški sokol' i 'Adamovo rebro' kako bi se nadahnule 40-ima. Njezini outfiti prepuni su stoga bluza, savršeno krojenih suknji pencil kroja, tričetvrt rukava, retro ogrlica… 'Claire sam zamislila više kao suvremenu princezu Dianu, a manje kao Jackie Kennedy', rekla je Harris.

Objasnila je da u njezinoj garderobi ima dosta odjeće koju potpisuju poznati američki kreatori poput Ralpha Laurena, Michaela Korsa, Dereka Lama brenda Proenza Schouler te europskih dizajnera i modnih kuća kao što su Armani, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana, Max Mara

Sva je odjeća prilagođena glumici Robin Wright, a zanimljivo je da je Harris osmislila nekoliko ključnih odjevnih predmeta krojenih prema lutki izrađenoj po mjerama dobitnice Zlatnog globusa.

Promijenili su se i krojevi ('ženstveniji su i mekši'), a Claire je počela nositi i odjeću koja nije bijela, crna ili siva, kako je to bilo u prijašnjim sezonama. Njezin nakit ostao je pak minimalistički, kako smo i naviknuli od classy gospođe Underwood.

'Ako bi mi bio ponuđen sličan TV angažman, rado bih ga prihvatila. Ali u ovom slučaju sam se u prvom redu odlučila na suradnju jer se divim jakim ženama koje imaju kontrolu nad svojim karijerama', rekla je Kemal Harris, stručnjakinja za modu koja je smišljala stylinge i za Idinu Menzel, Zosiju Mamet, Carrie Brownstein te Amy Poehler

Uzbudljivu seriju o intrigama u svijetu politike možete pratiti na Pickboxu