ZA POGLED KOJI OSVAJA

Sve tajne nanošenja maskare koje morate znati

22.02.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Maskara je bez sumnje jedan od najomiljenijih make-up proizvoda

Mnoge cure obožavaju maskaru, što nas ne čudi jer je kozmetički proizvod koji će vas u sekundi učiniti privlačnijima i lijepo naglasiti pogled.

Poznata make-up stručnjakinja Bobbi Brown otkrila je nekoliko savjeta koji će vam dobro doći prilikom nanošenja maskare.

Na tržištu je bezbroj različitih tipova maskare ovisno o efektu koji želite postići, a nije loše kombinirati nekoliko tipova za bolji učinak.

Da vam se maskara ne razmrlja prilikom nanošenja, bitno je da područje ispod oka bude potpuno suho nakon što nanesete sloj korektora. Dakle, pričekajte da se korektor dobro posuši i stavite sloj suhog pudera.

Sloj maskare koji ste nanijeli ujutro nemojte podebljavati prije izlaska, radije je skinite i ponovno nanesite sloj. Ako vam se to ne da, radije se odlučite za all-day vodootporne varijante.

Ako koristite uvijač za trepavice, nikad ga nemojte nanositi nakon što ste stavili sloj maskare jer možete slomiti trepavice. Trepavice možete uviti na još jedan način, a bez da koristite uvijač. Dok se maskara još nije posušila, prstom pritisnite trepavice nekoliko sekundi dok se ne uviju.

Pažljivo nanesite maskaru od korijena trepavica prema vrhu. Naravno, krenite uvijek od početka oka te prema krajevima. Jedan ili dva sloja maskare sasvim su dovoljni za dnevno izdanje, a za izlazak možete staviti još jedan sloj za dramatičan izgled. Prije nego što nanesete drugi sloj maskare, pričekajte da se dobro posuši da vam se trepavice ne zalijepe.

S crnom maskarom nikad nećete pogriješiti, a ako ste crvenokosi ili plavokosi, možete koristiti i tamnosmeđu, piše yahoo.com.

Maskara nakon otvaranja ima rok trajanja četiri mjeseca, nakon čega je treba obavezno baciti zbog bakterija koje su ušle u nju, zraka koji je počeo isušivati sadržaj i grudica koje su se stvorile procesom umakanja.

I savjet za kraj: ne odlazite na spavanje s maskarom, a prilikom skidanja nemojte nikad prejako trljati trepavice da ne izazovete iritaciju.