ZLATNI SAVJETI

Uz ove trikove omiljeni parfem trajat će puno duže

06.01.2015 u 08:20

Bionic
Reading

Želite da vaša mirisna čarolija traje što duže? Evo što trebate napraviti

Ovaj savjet je dobro poznat svim zaljubljenicama u lijepe mirise: nemojte parfem držati na toplom mjestu jer će brže ishlapjeti. Bočicu omiljenog parfema smjestite što dalje od izvora topline, svjetla i što dalje od prozora, dakle, na mračnom i hladnom mjestu.

Za dulje trajanje parfema, nanesite na zapešće malo vazelina. Miris će se tako bolje upiti u kožu. Ako imate suhu kožu, dobar je savjet i da prije nego što stavite parfem, kožu nahranite uljem ili mlijekom za tijelo neutralnog mirisa jer će se parfem tako bolje zadržati. Nikad nemojte trljati unutarnju stranu zglobova na koje ste nanijeli parfem jedan o drugi jer se miris tako 'lomi' i postaje manje osjetan, a gornje mirisne note brže će ishlapjeti.

Kako bi vaša mirisna čarolija duže trajala, parfem nanesite nakon tuširanja, prije nego što se odjenete. Osim što će se miris na ovaj način bolje aplicirati na kožu, spriječit ćete eventualne mrlje na odjeći ili nakitu. Prilikom nanošenja parfema uvijek ciljajte na 'toplije' točke na tijelu. To su oba ručna zgloba, donji dio vrata, iza ušiju, s unutarnje strane koljena (dakle, tamo gdje se noga preklapa), s unutarnje strane lakta (također ondje gdje se ruka preklapa) te između grudi.

Za one koji žele da se parfem diskretnije osjeti, dovoljno je da samo prođete kroz 'mirisni oblak' koji ste nasprejali u zraku.

Parfem nije dobro nanositi direktno na kosu budući da alkohol koji sadržava većina mirisa, isušuje kosu i može je oštetiti. Stoga na četku ili češalj nanesite malo omiljenog parfema prije češljanja.

Nikad ne kupujte parfem prije nego što ga isprobate na koži i obavezno pričekajte nekoliko sati da se parfem u potpunosti razvije.

Nije nepoznato da mirisi imaju jak učinak na naše emocije i način razmišljanja, pa se zato nemojte previše dvoumiti pri promjeni mirisa svaka tri do četiri mjeseca ili kod promjene godišnjih doba.