REVIJE NA STRADUNU

EnD otvorio treću večer Dubrovnik Fashion Weeka

05.07.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Treću modnu večer Dubrovnik Fashion Weeka otvorio je nizozemski modni brand EnD. Kolekcije su predstavili i Artiđana, Ana Kujundžić, Nakkna te Motorwary&Mastory

Modni dvojac EnD na Stradunu je predstavio kolekciju kojom dominiraju smeđi, rozi i sivi tonovi, sačinjenu od haljina, košulja, uskih hlača i jakni. Monotonija istih tonova razbijena je uzorcima koji su utkani u čarape te jakne ili košulje.

Splitsko-dubrovački modni brand Artiđana predstavio je kolekciju napravljenu samo za ovu prigodu, koja je nastala za svega deset dana. Kolekcijom dominiraju haljine otvorenih leđa u smeđoj, maslinastozelenoj te sivoj boji, s naglašenim kolorističkim akcentom, a obogaćena je i s dosta nakita te njihovim već prepoznatljivim velikim torbama od tkanina.

Splićanka Ana Kujundžić u Dubrovniku je predstavila kreacije na tragu svog već prepoznatljivog stila korištenjem jakog kolorita i prirodnih materijala.

Još jedan švedski brand koji se predstavio na DFW-u je i Nakkna, sa sivo-crnim kreacijama za žene i muškarce koje su avangardne, ali istovremeno i nosive. Siluete su im dobro prepoznatljive upravo po volumeniziranim oblicima. Iza branda Nakkna stoji troje dizajnera, Claes Berkes, Ella Soccorsi i Camilla Sundin, a njihov studio nalazi se u Stockholmu.

Sinoćnja modna revija završila je predstavljanjem grčkog branda Motwary & Mastory s bež kolekcijom sačinjenom uglavnom od haljina kod kojih je naglasak stavljen na glomazni drveni nakit s efektnim sandalama u zelenoj, plavoj i ljubičastoj boji, a styling je bio teatralno upotpunjen iscrtanim licima manekenki i šarenim papirnatim kapama a la Napoleon.

Od novih lica, revije su sinoć došli pogledati Viktor Drago, potom i španjolska modna fotografkinja Dolores Couceiro koja je 2002. godine pobijedila na svjetskom finalu za Mrs. Globe, a jedna je od posebnih gošća organizatora DFW-a.

Što se to događa na Dubrovnik Fashion Weeku došao je vidjeti i bivši farmer, sarajevski pjevač Fuad Backović Deen, koji je i poslije na partyju u East West Beach Clubu na Banjama bio jedna od glavnih zvijezda na plesnom podiju. Deen se odlično zabavljao u društvu bosanskih medija i modnih znalaca koji su došli pratiti DFW.