Moda i ljepota 'NE' ANOREKSIJI

Novu naslovnicu Voguea krase punašni modeli

U borbi protiv poremećaja prehrane, urednica talijanskog Voguea Franca Sozzani na naslovnicu lipanjskog izdanja stavila je tri plus size modela

Urednica talijanskog izdanja Voguea Franca Sozzani održala je riječ i na naslovnicu lipanjskog izdanja stavila tri plus size modela.

Manekenke Tara Lynn, Candice Huffine i Robyn Lawley ponosno poziraju u donjem rublju, a prekrasnu crno bijelu naslovnicu napravio je poznati fotograf Steven Maisel.

Franca Sozzani u posljednje vrijeme postala je pravi borac za žene punije građe. Nakon lansiranja 'curvy' dijela vogue.it lifestylea, pokrenula je i kampanju koja se bori protiv internetskih stranica i blogova koji potiču na anoreksiju.

'Uključila sam se u jedno istraživanje i otkrila da postoji bezbroj stranica i blogova koji ne samo pružaju podršku osobama s ovim poremećajem prehrane, nego i potiču djevojke na kompetitivnost u mršavljenju i izgladnjivanju', objašnjava Sozzani.

Odlučila je iskoristiti svoje brojne kontakte i pokrenuti 'borbu protiv anoreksije te skupljanje potpisa s konačnim ciljem zatvaranja takvih stranica. Moda je oduvijek na udaru kao jedan od glavnih uzroka anoreksije i smatram svojom zadaćom dokazati kako je moda itekako spremna iskoračiti i boriti se protiv ovih poremećaja.'

Ljepotice s viškom kilograma za V magazin:  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više