POVEĆAJTE IM UČINKOVITOST

Česta greška koju radimo kod nanošenja dezodoransa

01.09.2014 u 09:40

Bionic
Reading

Poznato je kako antiperspiranti i dezodoransi posve drugačije djeluju. No možda niste znali da između ta dva proizvoda postoji još jedna razlika

Doktorica Dee Anna Glaser, predsjednica i osnivačica Međunarodnog društva hiperhidroze, kaže kako je tajming najvažniji kada se radi o kontroliranju znojenja. Za razliku od dezodoransa, antiperspirant je najbolje nanijeti netom prije odlaska na spavanja, piše Huffington Post. Dezodorans je preparat koji ne utječe na znojenje, ali zato neutralizira neugodne mirise. Antiperspirant, za razliku od dezodoransa, sprečava znojenje.

Dok spavamo, koža izlučuje točno određenu količinu znoja koju pak antiperspirant može suzbiti. U tom slučaju koža upija aktivni sastojak koji odlazi u znojni kanal te se stvara svojevrsni 'čep'. Međutim, ako antiperspirant primijenite u jutarnjim satima, bazalna razina znoja je previsoka te antiperspirant neće biti učinkovit. Stoga, bez obzira koju vrstu antiperspiranta koristili, činjenica je da ga je najbolje nanijeti navečer prije spavanja.

Osim toga, ako ste antiperspirant nanijeli navečer, nema potrebe da ga ponovno stavljate ujutro. 'Čak i ako se ujutro tuširate i depilirate, učinkovitost mu neće izostati', savjetuje Dee Anna Glaser.