Ljepota BOLJE OD PUDERA

Zašto su tonirane kreme dobar izbor?

Ljeti su mnogo bolji izbor tonirane kreme s visokim zaštitnim faktorom jer nećete imati osjećaj da se na vrućini topite

Podloge za ujednačen ten, tekući i puderi u kamenu, tonirane kreme... sve je veći broj proizvoda različitih proizvođača koji sadržavaju zaštitne faktore i na taj način štite kožu od opasnih Sunčevih UV zraka.

Najmanji faktor koji je potrebno nanijeti na lice u kozmetičkim preparatima je 15, a danas više nije rijetkost da, primjerice tonirane kreme, imaju i zaštitni faktor veći od 25.

Neki proizvođači, svjesni sve veće štetnosti sunca, odlučili su linije sa zaštitnim faktorima proširiti i na ruževe jer su usnice često najzanemarivaniji dio našeg tijela, a Sunčeve zrake i te kako mogu oštetiti tu nježnu kožu. Neka sjenila za oči također su naoružana zaštitom od štetnih Sunčevih zraka, a nije tajna da je u gotovo sve dnevne kreme integriran zaštitni faktor.

Pri odabiru takve kozmetike s posebnom namjenom i te kako je važno voditi računa o tipu kože kojem je namijenjena. Imate li suhu kožu, preparati za masnu neće se ravnomjerno upiti i prema tome neće vašem licu pružiti prikladnu zaštitu.

Budući da je sredstva za zaštitu od sunca nužno obnavljati, nije zgorega da nekoliko puta tijekom dana – posebice boravite li puno na otvorenom – odete 'napudrati' nos.

Važno je obratiti pozornost i na teksturu – tonirane kreme ljeti su mnogo bolji izbor, iako malo lošije prikrivaju vidljive nepravilnosti, jer kad sunce uprži nećete imati osjećaj da se 'topite'. Dakle, prvo testirajte kožu, a potom u šoping!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više