PREDANI GENIJALCI

Zašto bi vajmarski ptičar mogao biti pas za vas

05.12.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Volite pametne pse? Vajmarski ptičar prilično je pametan. Volite aktivan pse? Vajmarski ptičar prilično je aktivan. Što više reći?

Srebrnosivi vajmarski ptičar nije samo lijep, već je i posebno pametan pas. Ta energična pasmina poznata je i po svojoj ljubavi prema fizičkoj aktivnosti, pa zapravo nema vlasnika koji može biti nezadovoljan njome.

Privrženi su svojoj obitelji

Vajmarski ptičar ima nadimak – sivi duh. To je zato što ima naviku pratiti svoje vlasnike kamo god se oni zaputili. Štoviše, ti psi ne vole biti sami pa to valja imati na umu kad ih se nabavlja. Samoća im može stvoriti popriličnu količinu stresa, a svi znamo da su živčani psi skloni uništavanju pokućstva pa vajmarski ptičar nije preporučljiv za osobe koje većinu dana izbivaju iz kuće.

Prilično su aktivni

Vajmarski ptičari su najčešće skloni trčanju i plivanju, obožavaju šetnje i bit će dobri u bilo kakvom fizičkom izazovu. S obzirom na to da vole loviti, jedino se valja pobrinuti da ne pobjegnu na cestu.


Prilično su pametni

Vajmarskim ptičarima dosada je jedini neprijatelj. Lako uče nove stvari i dresura im nije problem.

Znaju biti svojeglavi

Najčešće su vrlo pametni. Njihova pamet ponekad zna biti i previše za neke vlasnike. Iz ljubavi prema svom vlasniku pokušat će mu ugoditi na bilo koji način, što može dovesti do neočekivanih situacija.

Vajmarski ptičari također znaju biti prilično svojeglavi i ponekad im je teško izbiti iz glave da nisu glavni u kući. Ključ je stalna dresura, strpljenje i puno poslastica. Psa nikad ne biste smjeli kažnjavati jer će iz toga izvući krive zaključke koji vode samo daljnjem nepoželjnom ponašanju.

Dlaka im ne zahtijeva puno brige

Kratkodlaki su psi čiju je kvalitetu dlake lako održavati. Naravno, to ne znači da se ne linja. Treba ih četkati barem jednom tjedno te se brinuti za njihove nokte.