NEODOLJIVO SIROČE

Nema ljepših prijatelja od rakuna i psa

05.10.2015 u 18:24

Bionic
Reading

Rakunica Pumpkin ostala je napuštena sa slomljenom nogom kad je imala samo mjesec dana. Na njenu sreću, spasila ju je Rosie Kemp u čijem se dvorištu našla

Mjesec dana stara rakunica pala je s drveta u dvorište Rosie Kemp koja živi u Nassauu na Bahamima. Ona je pričekala neko vrijeme, no kad je shvatila da se mama rakunica neće vratiti po izgubljenu bebu rakunicu, udomila ju je.

Lijepa mala ženka imala je slomljenu nogu, pa ju je Rosie Kemp odvela veterinaru. Nazvala ju je Pumpkin (Bundeva).

Kako u Nassauu i okolici ne postoje centri za divlje životinje, nije protuzakonito držati rakuna kao ljubimca. Rosie Kemp i njena kćerka Laura Young pobrinule su se za slatku Bundevicu, no nisu je samo one dobro prihvatile. Dobrodošlicu su joj poželjeli i psi, pogotovo smeđe-bijeli Toffee.


Rakun je brzo prihvatio pse kao uzore, pa voli zajedno s njima ljenčariti po kući i divljati po dvorištu.


'Odgajanje rakuna je zahtjevan posao. Vrlo su inteligentni, čak možda mogu izražavati i osjećaje. Pumpkin se odmah vezala uz nas i naše pse. Prati nas kamo god krenuli. No, rakuni nisu ljubimci. Rakuni su divlje životinje koje znaju biti vrlo razmažene. Kad nije po njihovom, znaju biti pravi gadovi', kaže William Young.


Pumpkin uživa u čarima modernog života – od klima-uređaja do ljudskog zahoda. No, najviše uživa u ljubavi koju joj pruža cijela obitelj Young.