SLATKI TRIKOVI

Kako svaka torta može izgledati savršeno

22.10.2014 u 08:08

Bionic
Reading

Ni najboljim chefovima na svijetu ne uspijeva sve uvijek od prve, ali oni znaju kako odmah popraviti stvar i na stol na kraju donijeti prekrasnu slasticu

Koliko vam se samo puta dogodilo da ste ispekli fantastičnu tortu i na kraju sve zeznuli s glazurom? Ma, niste jedini, i najboljima se to događa, a srećom pa su podijelili svoje tajne jer od njih se može puno naučiti. Dawn Perry ima velikog iskustva i iz svih savjeta koje je naučila tijekom godina za Yahoo Food je sakupila nekoliko najvažnijih kako bi svaki kolač ili torta bili najbolji što mogu biti.

Prije svega pečenje torti i kolača treba biti zabavno, nešto što će vas opustiti, ali i veseliti jer ćete slasticu podijeliti s dragim ljudima. U duhu toga, prepustite se uživanju i iskoristite ove savjete.

Sakrijte male nesavršenosti

Primjer s neuspjelom glazurom idealan je da shvatite kako ne mora sve biti kao iz izloga, baš kao i u životu. U slučaju da glazura nije ispala onako kako ste zamislili, postanite kreativni i malo je zakamuflirajte – koristite voće, ukrase, šlag i složite neki simpatičnu priču. Nitko neće znati da to nije originalna ideja.

Koristite svježe namirnice

Kada god je to moguće, sastojci trebaju biti svježi i originalni. Ekstrakt vanilije, primjerice, uvijek možete imati u ormariću za hitan slučaj, ali ako možete, radije koristite mahunu vanilije. Sigurno ćete osjetiti razliku.

Bolje je kada je sočno

Svaki biskvit uvijek je bolji ako je sočniji. A to ćete postići vrlo lako. Ovisno o vrsti kolača, možete pripremiti sirup pa mu dodati alkohola ili limunova soka. U nekim receptima to će biti mlijeko s rumom. Važno je samo da biskvit ili kolač probodete vilicom na više mjesta kako bi upili što više tekućine.

Nedovršeno je samo ako vi to tako vidite

Najvažnije od svega je da torta ili kolač bude ukusan. Čini li vam se da nije potrebna druga krema ili glazura na kraju, nemojte je staviti. I opet je kreativnost ključ svega. Osim toga, možete na kraju dodati šlag ili neke druge preljeve. To zaista ne mora biti čokolada.

Zamijenite čokoladu

Ako ne volite preslatke torte i kolače, uvijek ih možete ukrasiti voćem ili domaćim džemom. Malim eksperimentima doći ćete do svog idealnog recepta, baš onako kako ste i zamišljali.