CLEO VON ADELSHEIM

Život iz bajke: Upoznajte lijepu njemačku princezu, novu vladaricu Instagrama

01.10.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Nakon Lady Kitty Spencer, Lady Amelije Windsor, princeze Marije-Olympije od Grčke i Danske i danskog princa Nikolaija, još jedna pripadnica europskog plemstva nije odoljela svijetu mode te je nova kraljica Instagrama s rastućom vojskom fanova

Cleo (33) kako joj je nadimak zahvaljujući ljepoti i profinjenom modnom stilu, zatrpana je poslovnim ponudama i definitivno nije pripadnica plemstva koja živi na staroj slavi.

Princeza Cleopatra od Oettingen-Spielberga, po rođenju barunica, udajom za bavarskog princa Franza Albrechta od Oettingen-Spielberga, potomka ugledne bavarske kraljevske loze, koja je izgubila prijestolje u 18. stoljeću, postaje princezom.

  • +2
Cleopatra von Adelsheim Izvor: Profimedia / Autor: Schultz-Coulon / Wenn / Profimedia

Ova moderna princeza rođena kao Cleopatra von Adelsheim von Ernest ne sjedi skrštenih ruku te uz dvoje male djece, kćer i sina, balansira između brojnih poslovnih obveza, modnih snimanja, revija...

Njezina modna karijera nastavak je uspješne glumačke karijere što nimalo ne čudi obzirom da joj je otac barun Louis von Adelsheim von Ernest, hvaljeni švicarski redatelj. Nakon što je pohađala najbolje škole u Čileu - zemlji iz koje dolazi njezina majka Lillian-Elena Baettig-Rodriguez i Njemačkoj uključujući i prestižnu školu Schule Schloss Salem, ambiciozna Cleopatra studirala je novinarstvo na američkom sveučilištu u Parizu i filmsku umjetnost u Barceloni. Snima nekoliko kratkih filmova, a zatim u Njemačkoj nastavlja uspješnu karijeru na filmu i TV-u.

Lijepu brinetu pravilnih crta lica, manekenske figure i profinjene ljepote primijećuju i u modnim krugovima i uskoro potpisuje ugovor s njemačkom agencijom Louisa Models. Uočila ju je libanonsko-švicarska dizajnerica Sandra Mansour, koja ju je učinila jednom od svojih muza u kolekciji koju je lansirala u suradnji s H&M-om.

Cleopatra zatim 2016. postaje princeza udajom za zgodnog princa Franza Albrechta iz Oettingen-Spielberga čija je obitelj još u 18. stoljeću izgubila prijestolje, a njihovo je vjenčanje bilo kao iz bajke na kojem su se okupila elita plave krve među kojima su bili i princ Harry, Pierre Casiraghi, Beatrice Borromeo...

Inače, Cleoin suprug Franz Albrecht jako je blizak s princom Harryjem pa su svi mediji 2017. objavili kako je mlađi sin princa Charlesa bio u lovu u Bavarskoj upravo na posjedu obitelji Oettingen-Spielberg.

Brzo shvaćajući da u 21. stoljeću ne možete biti dio modnog svijeta bez dobro osmišljenog Instagram profila kao 'izloga', i Cleopatra ima fascinantan profil. Od mondenog predstavljanja najnovijeg Diorovog parfema pa do neobaveznog izleta u Dolomite, Cleoin profil pršti životom i pozitivnom energijom - sasvim dovoljno da 'zapratite' ovu netipičnu princezu koja sa suprugom i djecom živi u dvorcu Hirschbrunn u Bavarskoj.

Kako je otkrila u intervjuu za njemački Vogue i ona baš poput svih zaposlenih mama uživa u trenucima koje tu i tamo 'ukrade' za sebe.

'Jako su važne su mi duge šetnje šumom sa psima kako bih razbistrila glavu. Joga i plivanje dio su moje rutine i zbilja uživam u opuštanju u kadi dok su djeca u krevetu. Uživam raditi 'home made' maske za lice i tretmane kose od namirnica poput zobi i jogurta', rekla je lijepa Cleo.