NOVI POGLED

Žele li muškarci uistinu samo seks?

29.11.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Psiholog Andrew Smile, autor nove hit knjige, tvrdi da su muškarci emotivni kao i žene te da u vezi žele bliskost

Među ženskom populacijom nerijetko se može čuti kako muškarci žele samo jednu stvar od žena – seks! No, je li to doista točno? Najnovija knjiga koja nosi naziv

Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the Promiscuous Young Male' pokazuje da je takvo vjerovanje zapravo mit.

Autor knjige psiholog Andrew Smile ne samo da demantira takva vjerovanja, nego tvrdi i da su muškarci emotivni kao i žene te da u vezi žele bliskost. 'To pogrešno uvjerenje je toliko ukorijenjeno da se na muškarce koji iskreno priznaju da žele bliskost vezu gleda kao na endemsku vrstu koja najvjerojatnije laže', istaknuo je Smile.

Smatra da takva uvjerenja dodatno učvršćuju mediji koji muškarce prikazuju upravo na takav način. 'Uistinu postoje takvi muškarci 'igrači', ali oni su u manjini, i to takvoj manjini da nije vrijedna spomena. Većina muškaraca su normalni ljudi koji se žele skrasiti uz ženu koju vole', tvrdi autor nove knjige.

Svoj tvrdnje temelji na vlastitom iskustvu i vlastitim proučavanjima, ali i na nekim istraživanjima iz proteklih nekoliko gona. Mladi muškarci su, kaže Smile, uistinu puni testosterona, ali to ne znači da su promiskuitetni. Većina njih žudi za ljubavlju i ima bogat emocioalni život kao i žene.