PRESTIŽNA ADRESA

Zavirite u stan slavnog modnog dizajnera

08.02.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Kada se Marc Jacobs prvi put doselio na adresu 40 Mercer Street u New Yorku, plaćao je mjesečnu najamninu od simpatičnih 30.000 dolara. Pet godina kasnije, taj se isti stan u zgradi koju je dizajnirao Jean Nouvel od 1. ožujka iznajmljuje za 37.500 dolara

Stan od 230 četvornih metara u zgradi koju je dizajnirao Jean Nouvel uključuje tri spavaće sobe, tri kupaonice, te veliku spavaću sobu skrivenu u privatnom krilu s ogromnim garderobnim prostorom.

Četrdesetdevetogodišnjidizajner, koji najveći dio vremena provodi u Parizu, unajmio je ovaj elegantan stan sa svojim tadašnjim dečkom Lorenzom Martoneom 2009. godine. Stan je samo par blokova udaljen od hotela Mercer u kojem Marc Jacobs obično odsjeda.

No dizajner nije jedino slavno ime na istoj adresi zgrade od 14 katova. Od 2010. Meg Ryan živi u stanu od 200 četvornih metara koji plaća 25.000 dolara mjesečno, a nedavno je u pregledu jednog stana viđen LeBron James. Čak je i Daniel Radcliffe kupio stan u zgradi za 4,3 milijuna dolara koji je odmah počeo iznajmljivati.

Čak i u nesigurnim vremenima atraktivna adresa Mercer 40 privlači klijente, a uz zvjezdana imena u susjedstvu pomaže i činjenica da je arhitekt Nouvel za svoj rad ovjenčan nagradom Pritzker za životno djelo. Slavni francuski arhitekt potpisuje projektiranje Arab World Institutea, zgrade Torre Agbar u Barceloni, pariškog Musée du Quai Branly i Tour Verre u New Yorku.

Zgrada u ulici Mercer ima staklene zidova od poda do stropa, bazen, saunu, jacuzzi, teretanu, uređeno dvorište i terasu na krovu.

Jacobs je prije tri godine u West Villageu kupio stan od 230 četvornih metara za cijenu od 10,5 milijuna dolara. Kad je uragan Sandy pogodio New York, Jacobs je završio na naslovnicama izjavivši kako mu je stan poplavio. Privremeno je utočište pronašao u hotelu Plaza Athenee na Upper East Sideu, piše Mail Online.