DRASTIČNA PROMJENA

Zašto su današnji moderni muškarci dosadniji nego ikad?

04.09.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Čini se da primjedbe žena o tomu kako su se muškarci promijenili te kako su postali tromi i inertni ipak nisu samo prazne priče

Mladi muškarci nisu pustolovni poput njihovih očeva, odnosno poput generacija muškaraca prije, i to ponajviše zato što nisu u formi, a nedostaje im i motivacije, pokazuje najnovije istraživanje.

Današnjim muškarcima uopće se ne da upuštati u pustolovine u kakve su se prije samo tridesetak godina muškarci rado upuštali. Istraživanje otkriva da su krajem sedamdesetih muškarci puno više bili zainteresirani za adrenalinske aktivnosti i činili su to znatno češće od žena.

Situacija je danas drugačija pa su se muškarci i žene gotovo izjednačili u bavljenju adrenalinskim sportovima poput ronjenja, skakanja padobranom ili planinarenja. Znanstvenici pojašnjavaju da to nije zato što je porastao interes žena za adrenalinskim sportovima, nego zato što se smanjio apetit muškaraca za pustolovinama i adrenalinskim iskustvima.

'Očito je da su mladi muškarci izgubili onu iskricu koja je potrebna da bi se upustili u razne pustolovine. Vidljivo je posljednjih godina da se muškarci sve manje odlučuju i na bavljenje sportom, a žene sve više, pa je došlo do spolnog izjednačavanja', pojasnila je voditeljica istraživanja dr. Kate Cross sa Sveučilišta St Andrews.