LJUBAVNI JADI

Zašto sam uvijek ostavljena?

13.03.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Nekad se pitaš čime si se toliko zamjerila Amoru jer sve tvoje ljubavi su kratkog vijeka, a ti si uvijek ostavljena strana

Nije da nemaš prilika, štoviše, ali nikako ti ne polazi za rukom ostvariti trajniji odnos.

Čak ti se znalo dogoditi i da s nekim izađeš i da ti se ta osoba više nekada ni ne javi. Stalno se preispituješ i ne znaš gdje griješiš. Prepoznaješ li se u ovim situacijama? Nije da imamo čudotvorni recept za ovaj problem, ali prisjetili smo se nekoliko mogućih razloga.

Nije lako biti dobiti 'košaricu', a ako imaš takvih nekoliko za redom u 'kolekciji', sasvim je razumljivo da se osjećaš loše i da polako gubiš samopouzdanje.

Prije svega, razmisli kakav signal šalješ potencijalnim dečkima. Često toga nismo ni svjesni, no naš stav puno govori o nama. Na prvom sastanku detaljno prepričavaš kako te zadnji dečko ostavio, ističeš da su sve tvoje frendice u sretnim vezama, a tebe ljubav zaobilazi ili npr. iznosiš svoja pravila ponašanja u vezama, premda se tek upoznajete? Takve ozbiljne teme nikako nisu za početak vaših druženja. Možeš čak ostaviti dojam očajne cure u lovu na komada i nekako sumnjamo da će uslijediti sljedeći poziv za izlazak.

248643,248624,248595,248577
Naravno, nije lako nositi se s ljubavnim promašajima, ali obavezno moraš promijeniti svoj negativni stav, a i kut gledanja. Postavi si to ovako – i bolje za tebe da te je netko brzo ostavio jer nisi gubila vrijeme na tu osobu koja ionako nije za tebe jer te ne bi tek tako odbacila. Vjerojatno ne biste ostali skupa, a budući da bi veza dulje potrajala, samo bi te više boljelo.

Razmisli i postoje li neke sličnosti među tim osobama koje su te ostavile ili npr. isti obrasci ponašanja. Možda i ti sama privlačiš isti tip ljudi, a vidi se da te veze ne mogu opstati.

Poradi na vlastitom samopouzdanju! Prisjeti se svih svojih dobrih osobina i zbog čega bi netko želio biti s tobom! Hm, ne ide ti baš? Onda je možda problem i u tebi jer očigledno nemaš dobro mišljenje o sebi, a kako će ga tek drugi imati. Na tome moraš poraditi.

Nemoj snižavati kriterije samo da bi bila s nekim. Ako želiš stabilnu i sretnu vezu, nemoj pristajati na gomilu kompromisa samo jer se bojiš biti sama.

Nikada nemoj gubiti nadu. 'Vjerujem u ljubav, ja sam jedna od tih cura. Većina mojih prijatelja vjeruje u ljubav. Vjerujem u priče poput: 'Oh, srela sam ga u Starbucksu', izjavila je nedavno Selena Gomez (20) koja se oporavlja nakon turbulentne veze s Justinom Bieberom

Iako imaš dojam da ti po pitanju ljubavi ne ide, vjeruj nam na riječ, to se sve može preokrenuti u jednom danu. Jer ljubav je nepredvidljiva, a sva ona gore spomenuta ružna iskustva samo će ti pomoći da uživaš i cijeniš vezu u kojoj ćeš biti.