Vrijedi Svake Kune

Zašto je Marvis pasta za zube za izbjeljivanje toliko posebna?

07.12.2021 u 15:58

Bionic
Reading

MARVIS pasta za zube najskuplja je koju sam ikad koristio, ali je i moj novi favorit - evo zašto

Ako postoji nešto što su mi savjetovali moj zubar, ortodont i roditelji (osobito nakon što sam potrošio tonu novaca na aparatić), to je da se klonim proizvoda za izbjeljivanje.

Shvatio sam da neki od proizvoda za “izbjeljivanje” na tržištu dolaze s nekoliko negativnih strana – mogu posvijetliti zube , ali njihovi sastojci također mogu uzrokovati iritaciju desni i osjetljivost zuba.

Ne moram ni govoriti da sam se uvijek trudio kloniti se proizvoda s takvim tvrdnjama. Na stranu navike pijenja kave i čaja, svi smo sigurno primijetili diskoloracije zubi, zar ne?

Koliko god sam oprezan u vezi s abrazivima i kemikalijama u proizvodima za izbjeljivanje, najviše što sam bio spreman isprobati je pasta za izbjeljivanje zuba. Nažalost, ekstra pjenasti prirodni „šampon“ za zube kojeg sam koristio jednostavno nije davao rezultate.

Na sreću, Marvis mi je skrenuo pažnju.

Nisam se želio upustiti u hype (Marvis tvrdi da je ipak “fashion pasta za zube”), ali njihova whitening pasta za zube od mente bila je previše intrigantna.

Nakon što sam pročitao prilično zanimljiv intervju s obitelji Martelli, vlasnicima Marvisa, i bilješke British Dental Health Foundation o formulaciji marke u usporedbi s drugim konvencionalnim pastama za zube, odlučio sam da je najmanje što mogu učiniti jest da je isprobam.

Isplati li se kupiti skuplju pastu za zube od prosječne paste za zube? Evo što sam zaključio.

Marvis pasta za zube za izbjeljivanje

Ugodan okus mente

Budući da je Marvisov potpis profil intenzivnih okusa, imao sam velika očekivanja od paste za zube koja tvrdi da će izbijeliti moje zube.

Pri prvom pokušaju otkrio sam da je okus prilično suptilan, što bi moglo biti posljedica lošeg okusa u ustima od posljednjeg proizvoda kojeg sam koristio.

U drugom pokušaju, okus paste za zube je bio tako osvježavajuće mentolan, a da nije bio nadmoćan.

Za razliku od mnogih pasta za zube s visokom razinom natrijevog lauril sulfata (inače poznatog kao SLS, koji stvara pjenu kada perete zube), ova nije bila ni blizu mojeg „šampona za zube“.

A najbolje? Satima sam osjećao čist okus mente.

Druga najbolja stvar? Nema više zadaha od kave. I moj svježi zadah je dugo trajao.

Ali, moram biti iskren i reći da pripisujem izdržljivost paste za zube Whitening Mint gutljaju koncentrirane jake vodice za ispiranje usta od mente - najnovijeg dodatka repertoaru brenda.

Naravno, pri naručivanju MARVIS whitening minta, podlegao sam i naručio i Marvis vodicu za ispiranje usta.

Opisan kao moćan "eliksir" od paprene metvice i mirisnog bilja, Marvis preporučuje razrjeđivanje jednog dijela koncentrata vodice za usta u četiri dijela vode.

Ni s ovim proizvodom nećete dobiti tradicionalnu vodicu za ispiranje usta, što je veliki plus. Ova moćna kombinacija je ono što je održavalo svježinu tijekom mojih prvih nekoliko gutljaja kave bez promjene okusa (pohvale talijanskim kreatorima koji su pri kreiranju Marvis proizvoda uzimali u obzir i njihov jutarnji espresso).

Ono što je još impresivnije je rezultat posvjetljivanja zubi nakon korištenja Marvis paste za izbjeljivanje.

Nakon samo tri korištenja primijetio sam poboljšanje boje zuba bez negativnih nuspojava. Znajući da paste za izbjeljivanje zuba ciljaju na površinu zuba raznim sastojcima, nastavit ću pratiti učinak ovog proizvoda. No, za sad, nakon mjesec dana korištenja paste – nisam uočio nikakve negativne posljedice kao kod drugih pasti za izbjeljivanje.

Moj zaključak? Ova pasta vrijedi. Vrijedi. Svake. Kune.