SAVJETI STRUČNJAKA

Za stil bez greške: Ovo su modni komadi koje svatko treba imati u ormaru, a osigurat će vam pregršt kombinacija za odlazak na posao

20.11.2022 u 07:27

Bionic
Reading

Bilo da započinjete novi posao, bilo da želite osvježiti svoju uredsku garderobu za novu sezonu, ovih osam komada uvijek se isplati imati u kolekciji

Modni stručnjaci s poznate online trgovine Net-a-Porter kreirali su popis namijenjen svim onim damama koje započinju ili već dug niz godina njeguju poslovni stil odijevanja, a evo koji su komadi prema njihovu mišljenju must-have.

Dobar primjerak sakoa

Krojeni komadi oduvijek su sinonim za poslovni stil odijevanja, a sako je definitivno jedan od njih. Iako se ovaj odjevni komad dug niz godina povezivao isključivo s poslom, posljednjih sezona postao je neizostavan komad na svjetskoj street style sceni kao elegantna alternativa jaknama.

  • +12
Kožni sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bezvremenska košulja

Nemoguće je kreirati kolekciju odjeće za posao bez barem jedne košulje dugih rukava. Teško da bi vas ijedan odjevni predmet iz ormara jednako dobro mogao opremiti za razgovor za posao, glamuroznu zabavu, vikend kavu, odlazak na plažu ili večernji izlazak od košulje.

  • +5
Bijela košulja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Midi haljina po mjeri

Bezvremenska i elegantna, ljepota midi haljine je u tome što u trenu daruje ispoliran izgled bez pretjeranog truda. Za posao potražite primjerke od luksuznijih tkanina koje se lijepo ovijaju i krase ih elegantni detalji po mjeri. Stilizirajte ih mule cipelama ili trendovskim mokasinkama s glomaznim potplatom uz jednostavne naušnice ringove za savršenu mješavinu nenametljivog chica.

  • +13
Maksi haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Svestrana midi suknja

Midi suknja pruža svu fleksibilnost koja je potrebna uredskim komadima, uključujući oštre nabore koji privlače pažnju i premošćuju jaz između lepršavih komada. Dobar primjerak suknje dužine midi s lakoćom će vas prebaciti iz poslovne u neku večernju priliku jednostavnom promjenom dodataka.

Kaput za prijelazno razdoblje

Izvorno osmišljen kao otporan i praktičan odjevni predmet za britansku vojsku, baloner je vrlo brzo zauzeo svoje mjesto na modnoj sceni i već desetljećima predstavlja komad koji svaka ljubiteljica dobrog stila mora imati u ormaru, pa tako i ona koja njeguje poslovni stil odijevanja.

  • +10
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Hlače širokih nogavica

Ako ove sezone planirate investirati u novi komad radne odjeće, neka to budu hlače širokih nogavica. Njihova ljepota leži u beskrajnim mogućnostima stiliziranja – ne samo da se elegantno kombiniraju s majicom bez rukava, prslukom na kopčanje, predimenzioniranim blejzerom i košuljom, već se ta silueta može nositi i s ulaštenim mokasinkama ili čizmama glomaznog potplata.

  • +10
Uredske hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Velika torba

Torbe većih dimenzija u modu su se vratile na velika vrata, a u poslovnom svijetu nikada nisu prestale biti aktualnima. Shopper ili torba tote elegantnog dizajna, dovoljno prostrana za predmete od laptopa do rokovnika, esencijalni je dodatak kada govorimo o poslovnom stilu odijevanja.

Salonke

Ništa ne podiže radnu odjeću kao elegantan par salonki, a brojni brendovi i ove sezone nude pregršt verzija za svačiji ukus i stil.