BEAUTY TAJNE

Za najljepši pogled: Tri navike zbog kojih trepavice postaju gušće i pune volumena

11.08.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Guste, uvijene trepavice vječna su beauty želja. No, uz brojne estetske zahvate koji su dostupni na tržištu, tu su i dobre navike koje možemo primijeniti svakodnevno koji će im dati željeni, ekstra volumen

Kad je riječ o šminkanju i uređivanju velika pažnje se uvijek pridaje očima. I dok su obrve poput okvira za pogled i ako su dobro definirane i dizajnirane mogu činiti veliku razliku, trepavice reguliraju intenzitet pogleda. Dva su faktora koja određuju lijepe trepavice, s jedne strane je duljina trepavica, a s druge volumen.

Vrlo čest slučaj su prirodno duge trepavice koje, međutim, nemaju definiran oblik i stoga nemaju volumen. Ovakve trepavice obično, gledane sprijeda, djeluju puno kraće nego što zapravo jesu. Postoje mnogi kozmetički postupci namijenjeni povećanju volumena trepavica, od maskara pa do kozmetičkih postupaka. Ali, postoji i nekoliko ključnih navika koje možemo učiniti kod kuće, a koje pridonose povećanju volumena i davanju uvijenosti našim trepavicama.

Jedna od prvih stvari na koju valja obratiti pažnju je hidratacija koja, nerijetko, može proći nezapaženo jer ga ne povezujemo s trepavicama. Svakodnevno pijenje dovoljne količine vode ima velikih prednosti za naše tijelo koji se odražavaju i na samu estetiku, primjerice na izgled kože, kose, a time i obrva i trepavica koje će biti čvršće i zdravije. Ovu naviku možemo nadopuniti lokalnom hidratacijom trepavica i na taj način doprinijeti njihovom rastu. To možete učiniti s bademovim uljem, maslinovim uljem ili vazelinom.

Onima koji se šminkaju svaki dan, svakako se preporučuje odabrati maskaru koja, osim što uljepšava , istovremeno i njeguje trepavice. Uložite malo više u maskaru sa sastojcima koji se brinu za trepavice i hrane ih. Formule obogaćene vitaminskim koktelima djeluju tako da ih jačaju, hrane i hidratiziraju čineći ih njihovom najboljom verzijom.

Još jedan vrlo važan korak koji nikada ne treba preskakati je uklanjanja šminke s lica, posebno s trepavica. Maskaru je ponekad najteže ukloniti s lica, a kako biste izbjegli trljanje i grubo brisanje, a time i oštećivanje i otkidanje trepavica, iznimno je važno odabrati pravi proizvod za skidanje šminke. Kada je riječ o skidanju šminke, micelarma voda je dobar izbor, no i za skidanje maskare. Micelarna je sjajna za skidanje vrlo laganu šminku ili jednostavno uklanjanje ostataka prljavštine s lica koja se, čak i kada nismo našminkani, nataloži kao posljedica onečišćenja. Kako bismo uklonili maskaru, moramo se odlučiti za određeni odstranjivač šminke s očiju. Nanesite ga na vaticu, stavite na oko i zaržite nekoliko sekundi, bez trljanja. Na ovaj način skinut ćete slojeve maskare lako i brzo, a trepavice će vam biti zahvalne.