modni pokret

Vratila se na filmsko platno, ali postala i modna ikona: Stajlinzi Meg Ryan iz 90-ih su hit

08.11.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon višegodišnje pauze i izbivanja daleko od svjetala reflektora, Meg Ryan se vratila u velikom stilu, a pažnju ne privlači samo novim filmskim ostvarenjima već i modnim stilom

Osam godina nakon svojeg posljednjeg holivudskog filma, Meg Ryan u filmu 'What Happens Later' igra Willu, ženu koja se ponovno susreće s bivšim partnerom (zvijezda 'Dosjea X' David Duchovny) kada su oboje ostali u snijegom zatrpanoj zračnoj luci. Romantičnom komedijom za koju je scenarij sama napisala, te je režirala i producirala Meg Ryan vraća se na veliki ekrana.

No, glumica koja je očarala publiku u filmovima 'Romansa u Seattleu', 'Kad je Harry sreo Sally' i 'Imaš poštu' postala je i nova TikTok opsesija. Naime, video snimke koje rekreiraju Meganine najbolje izglede i stajlinge u tim filmovima prelaze 10 milijuna pregleda.

Široka jakna, široke hlače, mokasinke i šešir. Ovu pomalo neočekivanu jesensku uniformu ne diktiraju modne piste ili ulični stil, već Meg Ryan. Stalinzi koji je glumica furala u filmskim klasicima 90-ih kao što su 'Romansa u Seattleu', 'Kad je Harry sreo Sally' i 'Imaš poštu' postali su izvorom inspiracije na TikToku koji je preplavljen video zapisima koji rekreiraju njezine veličanstvene kombinacije.

Meg je nesumnjivo postala modna ikona ove sezone. Sada kada se glumica vraća na filmsko platno nakon višegodišnjeg izbivanja od svjetla reflektora (romantična komedija 'What Happens Later' premijerno je prikazana 3. studenog), njezin stil također je ponovno izvor inspiracije, a hashtag #MegRyanFall već premašuje 10 milijuna pregleda na popularnoj društvenoj mreži.

Nije važno što mnogi kreatori sadržaja koji sada oponašaju glumičin stil u danas kultnim klasicima romantične komedije nisu bili ni rođeni kad je Harry upoznao Sally, nostalgija za prošlošću u kojoj nisu ni živjeli poznata je omiljena zabava generacije Z, koji se sada oblače onako kako je to Meg Ryan činio prije više od tri desetljeća.

Bež kardigan i crne suknje A-kroja iz filma 'Imaš poštu' ili debele pletene veste i sako s houndstooth uzorkom kakve je nosila Sally Albright - gotovo kirurškom preciznošću rekreirani su od strane TikTokera koji su uvjerenih da nema inspirativnijeg stalinga za provesti jesenski dan od onih kakve je nosili glumičini najzapamćeniji likovi.

Uspjeh ovog TikTok trenda je takav da je i sama Meg Ryan progovorila o tome što misli o tome da je postala modna ikona sezone. 'To je najslađa stvar koju sam ikad vidjela. Vidjela sam slike djevojaka koje isprobavaju šešire. Ne znam zašto to ima veze sa mnom, ali mislim da je stvarno slatko. Obožavam to', rekla je glumica za magazin People. A otkrila je i da joj se i dan danas sviđa izgled koji se temelji na 'sakou, ortopedskim ravnim cipelama i hlačama širokih nogavica'.

  • +2
Meg Ryan Izvor: Profimedia / Autor: RB / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

Dobitna formula za stajling inspiriran Meg Ryan zapravo uključuju dva osnovna načela: odlučite se za ograničenu i dobro usklađenu paletu boja (neutralni tonovi i jesenske boje kao što su smeđa, ciglasto crvena ili bundeva narančasta) i pomiješajte različite teksture i slojeve u istom izgledu. Zbog toga dolčevita krupnog pletiva predstavlja savršen spoj s vunenom suknjom do koljena, smeđim sjajnim čarapama i kožnim mokasinkama. Dodaci, naravno, također imaju nezamjenjivu ulogu: od filcanog šešira boje čokolade do crnih kožnih rukavica, oni ovim izgledima daju nepogrešiv pečat onoga što se devedesetih smatralo stil 'American's Sweetheart'.

No, TikTok, međutim, ide korak dalje i predstavlja priručnik kako biti Meg Ryan i izvan granica modnog stila. 'Šetajte gradom noseći sezonski artikl poput bundeve ili božićnog drvca', 'provedite što više vremena u knjižarama', 'razgovarajte satima s prijateljima na telefon' ili 'radite iz kreveta, kombinirajte pidžamu s golemim čarapama i nemojte se ispričavati što ste prihvatili svoje 'lijeno raspoloženje' neki su od najboljih savjeta.

Ključni komadi za kreiranje Meg Ryan stila ove jeseni

Iako su izgledi koji se repliciraju različiti kao i ikonični likovi koje je utjelovila Meg Ryan, postoje ipak određeni zajedničke elemente i stil koji mogu poslužiti kao vrijedna inspiriracija one koji se žele zablistati uz hashtag #MegRyanFall.

Odjeća u stilu Meg Ryan Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'