VRIJEDI PROBATI

[VIDEO] Uz nekoliko odličnih savjeta postat ćete organiziraniji

04.02.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Muči li vas ponekad osjećaj da gubite kontrolu nad stvarima oko sebe i nad svojim vremenom, možda je trenutak da razmislite o boljoj organizaciji. Evo nekoliko odličnih savjeta

Ne oslanjajte se previše na pamćenje i pokušajte vrijeme rasporediti pomoću planera. U posljednje su vrijeme vrlo popularni Bullet Journal (BuJo) planeri.

Kako nemaju neku unaprijed zadanu formu, omogućavaju puno više slobode u stvaranju bilješki. Oni koji ih koriste, čak i ako su prije redovito koristili klasične rokovnike, zaklinju se da su povećali svoju produktivnost.

Vjerojatno vam se nije samo jednom dogodilo da iz smočnice izvadite posudu za čiji sadržaj ni otprilike ne znate što bi mogao biti. Samoljepljiva etiketa i olovka u ovakvim situacijama čine čuda.

Možda ste i pokušali sastaviti popise stvari koje trebate napraviti ili si radite podsjetnike koje redovito gubite kad su vam najpotrebniji. Umjesto na postit papirićima koje je lako zagubiti, svoje to-do liste i podsjetnike držite na ploči koja vam je uvijek na oku.

Jasno, ideje vrijedne bilježenja i obaveze koje morate dodati na listu ne pojavljuju se samo kad vam je ploča nadohvat ruke, ali vjerojatno vam je cijeloga dana nadohvat ruke mobitel pa koristite aplikacije za bilješke.

Za lakše kategoriziranje raznih predmeta, ali i raspodjelu vremena, počnite koristiti boje. Brzo ćete se naviknuti na značenje pojedinih boja za vas i više nećete morati razbijati glavu kad tražite neke stvari koje vam baš u tom trenutku trebaju.

Više stvari teže je organizirati, pa razmislite je li vam baš sve što imate nužno potrebno, a posebno se to zapitajte kad se nađete pored natpisa rasprodaja.

Prije nego što pobacate sve što vam je višak, razmislite bi li možda to moglo poslužiti umjesto nečega što planirate nabaviti. Stari, dotrajali kalup za muffine odlično će poslužiti kao organizator za sitne stvari.