ČISTOĆA JE POLA ZDRAVLJA

[VIDEO] S ovih nekoliko jednostavnih navika lakše ćete očuvati zdravlje, pogotovo u sezoni gripe i viroza

06.02.2020 u 16:05

Bionic
Reading

Nema sumnje da dobro znate koliko je važno redovito se kupati i prati ruke, no možda na neke stvari niste ni pomislili kad je u pitanju briga o zdravlju

Redovito pranje zuba, tuširanje i obavezno pranje ruku nakon odlaska na toalet značajno pridonosi trajno dobrom zdravlju, no tih nekoliko higijenskih navika daleko da su alfa i omega brige o sebi. Postoji još nekoliko zgodnih navika koje biste trebali steći, ako ih već ne upražnjavate.

Pijte puno vode kako bi vam imunitet optimalno djelovao i pazite što jedete. Osim što biste trebali izbjegavati namirnice za koje znate da su loše za zdravlje, uvijek operite salatu i u kafićima i restoranima ne naručujte ništa s ledom jer pranje strojeva koji ga proizvode može biti manje nego savršeno.

Još jedna zgodna navika je presvući se po povratku sa posla jer na odjeći mogu biti razni mikroorganizmi koje ste pokupili u uredu ili u javnom prijevozu. Pokušajte također izbjeći korištenje uredskog pribora koji drugi ljudi koriste.

Na kraju, kad vlada neka bolest, prekrijte ruku rukavom kad palite i gasite svjetla u uredu, a isto biste mogli raditi kad primate kvake.