NAGRADNJAČA

Večer orijentalnog plesa u Studiju smijeha - dobitnici

25.05.2011 u 10:24

Bionic
Reading

Ukoliko obožavate trbušni ples i orijentalnu kulturu posjetite Studio smijeha (Vlaška 92) 27. svibnja gdje Plesni studio Cleopatra organizira Večer orijentalnog plesa i egipatskog folklora. A tportal.hr daruje svojim čitateljima 2x2 ulaznice za ovu senzualnu poslasticu!

S poplavom turskih sapunica mnogi su se počeli sve više interesirati za orijentalnu kulturu. Pojavljuje se poplava turističkih aranžmana, otvaraju se avionski letovi prema Istambulu, izdaju orijentalne kuharice. Ples je također jedan od glavnih obilježja orijentalne kulture, koji obilježava živote djevojaka od malih nogu.

U prošlosti žene svih dobi provodile su zajedno vrijeme te su između ostalog za zabavu i plesale. Na ovim zabavama nije bilo mjesta muškarcima, stoga su i djevojčice bez srama upijale plesne pokrete starijih žena. U Egiptu ni danas ne postoji škola orijentalnog plesa, niti se može vidjeti Arapkinju koja pleše javno ili za novac. Na zapadu orijentalni ples je popularizirao najpoznatiji arapski redatelj Mahmoud Reda kroz svoje filmove. U Hrvatskoj postoje brojne škole orijentalnog plesa, a svatko tko je isprobao ples uz ritam bubnjeva, očaran je njime.

Na satu trbušnog plesa uz postizanje željene linije uči se osjećati svoje tijelo, pravilno disati, pobuđuje se ženstvenost, senzualnost, a dolazi i do duhovne i fizičke osviještenosti. Tijekom treniranja trbušnog plesa žena se ponovno rađa, samopouzdanija, svjesnija svojih čari te spremna bez imao srama i nelagode prezentirati ih drugima. Ples je idealan za sve kojima je dosadilo izvoditi klasične vježbe poput trbušnjaka, sklekova, čučnjeva ili u prenatrpanoj dvorani vježbati grupni fitnes gdje instruktorica ne vidi sve pogreške koje izvodite prilikom vježbanja, a upravo je to kontraproduktivno. Prednost trbušnog plesa je upravo u tome što na zabavan način učvršćujete noge, stražnjicu, trbuh i ruke.

Ako još niste sigurni je li orijentalni ples za vas, možete se uvjeriti u petak, 27. svibnja u Studiju smijeha (Vlaška 92), s početkom u 20.30 sati gdje Plesni studio Cleopatra organizira Večer orijentalnog plesa i egipatskog folklora.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Irena Prpić
Ivana Bačić