MILANO FASHION WEEK

Uzbudljiv luksuz Guccijevih djevojaka

23.09.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon tjedne doze vrhunske mode u New Yorku, a zatim još tolike u Londonu, stigosmo do Milana. Prvog je dana briljirao Gucci čijoj se sofisticiranoj eleganciji uvijek iznova s uzbuđenjem prepuštamo

Frida Giannini, kreativna direktorica Guccija, obećala je Milanu upriličiti nešto što je nazvala 'Sofisticirano zavođenje'. Upravo je nekim posebnim, nenametljivim šarmom odisala cijela Gucci kolekcija za proljeće/ljeto 2011. godine.

Zelena, tirkizna, ljubičasta i narančasta u kombinaciji s nakitom, remenjem i našicima u boji starog zlata protezale su se kroz dobar dio kolekcije, i to ne pojedinačno, već u miksu – lila hlače, zelena bluza, tirkizni sako. I uz to još sasvim nenapadno.

Slijedila je vojska modela u kreacijama boje bijele kave, mahom odličnih kožnih komada, od haljina, jakni, uskih kožnjaka bez rukava. Čvoraste pletenice provlačile su se cik-cak i na haljinama i na hlačama, suknjama, jaknama. Najdojmljiviji je zmijski uzorak, a većina je kreacija ukrašena i resicama koje ne samo da ostaju u modi, već su ih u kolekcije unijela najveća dizajnerska imena i u New Yorku i Londonu.

Boja devine dlake također je dominirala dijelom revije, a i tu su i isprepletene kožne špagice i razni prepleteni motivi po kojima će Gucci iduće godine biti prepoznatljiv. Sve je podsjećalo na južnoamerički ručni rad, sve je odisalo nekom plemenskom energijom.

Ukratko, bio je to snažan početak u Milano Fashion Weeka.