KRIVI IZBOR TKANINE

Unatoč besprijekornim stajlinzima Meghan Markle često izgleda zgužvano, a stručnjak otkriva zašto

20.01.2019 u 21:30

Bionic
Reading

Otkako se prošle godine udala za princa Harryja, Meghan Markle pod stalnim je povećalom javnosti. Puno pažnje posvećuje se njezinom stilu odjevanja, a iako u ocjenama prevladavaju pohvale, jedan problem vojvotkinju od Sussexa stalno prati – odjeća joj je nerijetko zgužvana

Dizajneri čije modne kreacije Meghan Markle nosi mogu biti vrlo zadovoljni, jer modni komadi koje ona odjene nerijetko se rasprodaju u rekordnom vremenu. Ipak, modnim znalcima nije promaknuo jedan detelj – nabori koji se često mogu vidjeti na njezinoj odjeći.

Tijekom nedavnog posjeta organizaciji Smart Works koja nezaposlenim ženama osigurava obuku i prikladnu odjeću za intervjue, Meghan se pojavila u 22 tisuće kuna vrijednom kaputu Oscara de la Renta koji je bio zgužvan već pri izlasku iz auta.

  • +12
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Puna nabora bila je i odjeća koju je Meghan nosila na kraljevsku turneju po Australiji, Novom Zelandu, Fidžiju i Tongi, a čak ni hvaljena vjenčanica koju je dizajnirala Clare Waight Keller nije bila imuna na gužvanje.

Scott Henshall, bivši kreativni direktor tvrtke Mulberry, tvrdi da je za zgužvanu odjeću Meghan Markle kriv loš odabir tkanine.

'Bez obzira na destinaciju bilo kojeg kraljevskog angažmana, elegantan i uglađen izgled je gotovo nemoguć zadatak ako nosite odjeću koja se lako gužva', rekao je za Daily Mail Henshall, koji vojvotkinji od Suxessa i ljudima zaduženim za njen izgled savjetuje da se upoznaju s najboljim tkaninama koje se ne gužvaju te ih ubuduće imaju na umu.

Henshall podsjeća da sintetičke tkanine poput poliestera, najlona, akrila i olefina imaju prirodnu otpornost na gužvanje i veću stabilnost jer nemaju sklonost apsorbirati vodu, a čak će se i tkanine sklonije gužvanju, poput pamuka, rajona i svile, manje gužvati pomiješaju li se s drugim tkaninama.

Stoga preporučuje nekoliko tkanina, od kojih neke preferira i šogorica Meghan Markle - Kate Middleton.

  • +2
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pletivo je jedna od tkanina koju preferira vojvotkinja od Cambridgea. Tehnički je klasificirano kao tkanina izrađena od međusobno isprepletenih niti. Obično je načinjen od vunenog prediva, ali neka pletiva poput džerseja mogu biti od vune, pamuka i sintetičkih vlakana. U pravilu, deblja pletiva (kao i tkanine u cjelini) manje su sklona naborima i gužvanju od tanjih.

Liocelna vlakna, koja se pojavljuju pod trgovačkim nazivima poput Tencel, New Cell i Lyocell, mekana su i jaka tkanina.Tkanina je strojno periva i otporna na nabore i gužvanje.

Henshall preporučuje i poliester, sintetički materijal uz kojega se vežu loše konotacije još iz sedamdesetih, ali koji može biti iznenađujuće mekan i udoban za jednu sintetičku tkaninu. Najbolje od svega – pristupačan je, izdržljiv i otporan na gužvanje.

'Iako lagana i mekana, ova tkanina je jak i topla. Primijetite li da je zgužvan kad ga izvadite iz kovčega, nakratko odjeću od poliestera objesite ili položite i nabori bi trebali nestati', tvrdi Henshall.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.